Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

 • Gratis advies op maat voor duurzaam wonen

  Wilt u advies om uw woning energiezuiniger te maken? Of misschien energie en energiekosten te besparen? Laat u adviseren door een energieadviseur van uw gemeente.

 • Projectmatige uitgifte bouwgrond Manderveen

  Voor de ontwikkeling van levensloopbestendige rijenwoningen op de locatie 'De Huiskamer' in Manderveen heeft de gemeente Tubbergen een openbare inschrijvingsprocedure geopend voor de projectmatige uitgifte van bouwgrond.

 • Tweede pinksterdag gesloten

  Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) is het gemeentehuis van Tubbergen gesloten en telefonisch niet bereikbaar.


  Op deze dag is het niet mogelijk om een afspraak te maken bij burgerzaken en u kunt dus ook geen paspoort of rijbewijs ophalen.

  Wilt u een afspraak maken? Kijk op de pagina contact met de gemeente.

 • Inloopavond plan Ootmarsumseweg 363 Reutum

  U bent van harte uitgenodigd voor een inloopavond op dinsdag 28 mei in het Kultuurhoes te Reutum. Tijdens deze bijeenkomst kunt u meer informatie verkrijgen over het plan voor 'Ootmarsumseweg 363 Reutum'.

 • Gemeentehuis 9 en 10 mei gesloten

  Donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 10 mei 2024 is het gemeentehuis van Tubbergen gesloten en telefonisch niet bereikbaar.

 • Militaire oefening regio IJsselland en Twente

  Van 14 t/m 16 mei en van 21 t/m 23 mei is er een militaire oefening in delen van regio IJsselland en Twente, onder andere in de gemeente Tubbergen. Het gaat om een oefening waarbij helikopterbemanningen worden getraind.

 • Lintjesregen 2024

  Op de dag van de jaarlijkse Lintjesregen, vrijdag 26 april 2024, heeft burgemeester Anko Postma aan vijf inwoners uit de gemeente Tubbergen een Koninklijke onderscheiding mogen uitreiken. Deze personen ontvingen hun lintje als blijk van waardering omdat zij zich veelvuldig, en vaak vrijwillig, hebben ingezet voor onze samenleving. Bijzondere verhalen over bijzondere prestaties. Met een lach, een traan en een oorverdovend applaus kregen de vijf gedecoreerden hun lintje opgespeld.

 • Gemeente Tubbergen gaat komende jaren nog meer inzetten op voorkomen en bestrijden van armoede

  In de gemeente Tubbergen doet iedereen mee. Jong en oud, rijk en arm, vitaal of met een beperking. We houden onze inwoners zo lang mogelijk gezond, zowel in hun hoofd als in hun vel. Ondanks dat we in een welvarend land wonen en het hier allemaal goed geregeld lijkt, hebben steeds meer inwoners moeite om rond te komen. Ook inwoners met een betaalde baan. In de gemeente Tubbergen is dit helaas niet anders.

 • Excursie naar gemeentewerf Ootmarsum tijdens de Twentse Waterweken

  Van 29 april tot en met 12 mei vinden de Twentse Waterweken plaats, met vele activiteiten verspreid over heel Twente. Doe mee aan onze excursie op de gemeentewerf in Ootmarsum, georganiseerd door de gemeenten Dinkelland en Tubbergen. Tijdens deze excursie krijgt u een uniek kijkje achter de schermen van het dagelijkse beheer en onderhoud van de riolering, inclusief een bezoek aan het rioolbassin.

 • Geen gezamenlijk sportbedrijf voor de Noordoost Twentse gemeenten

  Eén gezamenlijk sportbedrijf voor de (gemeentelijke binnenzwembaden van de) Noordoost Twentse gemeenten is een stap te ver. Zo blijkt uit het onderzoek van bureau Synarchis dat zij in opdracht van de gemeente Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen heeft uitgevoerd.

 • Gewijzigde afvalinzameling op tweede paasdag

  In de gemeente Tubbergen zamelt ROVA op tweede paasdag (maandag 1 april) geen afval en grondstoffen in. De containers worden op een andere dag geleegd. De afvalinzameling van maandag 1 april vindt plaats op zaterdag 30 maart.

 • Loting gratis volkstuintje voor inwoners uit de gemeente Tubbergen

  De gemeente Tubbergen wil voor enkele inwoners uit de gemeente een gratis stuk grond beschikbaar stellen voor een volkstuintje. Alle inwoners uit de gemeente Tubbergen die interesse hebben in een volkstuintje, kunnen tot 6 april 2024 hun interesse kenbaar maken.

 • Tweede paasdag gemeentehuis gesloten

  Op tweede paasdag, maandag 1 april, is het gemeentehuis gesloten. Dit betekent dat onze diensten die dag niet beschikbaar zijn voor bezoekers. Ook zijn we niet telefonisch bereikbaar.

 • Man aangehouden voor bedreigen burgemeester Tubbergen

  De politie heeft dinsdagmorgen 26 maart een 48-jarige man uit Albergen in zijn woning buiten heterdaad aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van de burgemeester van de gemeente Tubbergen.

 • Geslaagde opschoonactie basisschool De Wiekslag

  Leerlingen van basisschool De Wiekslag hebben hun schone handjes uit de mouwen gestoken om Tubbergen schoner te maken, als voorbereiding op de Landelijke Opschoondag die zaterdag plaatsvindt.

 • Vacature: algemeen lid Rekenkamer Noordoost Twente

  Met jouw ervaring en deskundigheid op het gebied van een of meer specifieke gebieden zoals bijvoorbeeld juridische zaken, ruimtelijke ordening, openbare financiën en/of het sociaal domein bijdragen aan beter openbaar bestuur in Dinkelland, Losser, Oldenzaal én Tubbergen. En het lerend vermogen van de gemeente als organisatie bevorderen. Zet jij je voor die uitdagingen in als algemeen lid van de Rekenkamer?

 • Meer dan 40 Dinkellandse en Tubbergse ondernemers werken aan sociale mediastrategie

  De gemeenten Dinkelland en Tubbergen hebben onlangs een succesvolle bijeenkomst gehouden voor MKB-ondernemers over sociale media en AI. Onder leiding van de Digitale Werkplaats Twente en vijftig studenten van Saxion werkten veertig ondernemers aan vraagstukken zoals het actief worden op sociale media, het creëren van succesvolle content en het integreren van AI in hun bedrijfsvoering.

 • WOZ-waarde nakijken

  De aanslag voor de gemeentelijke heffingen zijn verstuurd. Hierop staat ook de WOZ-waarde van de woning, stuk grond of bedrijfspand.

 • Vergeet niet de nieuwe ROVA-app te downloaden

  ROVA heeft de afgelopen tijd gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe ROVA-app. Deze app is nu beschikbaar in de App- en Playstore. Met de nieuwe ROVA-app heeft u altijd snel toegang tot de juiste informatie rondom de inzamelmomenten voor uw eigen adres, nieuwsberichten en andere handige informatie over afval en grondstoffen, zoals tips en de afvalscheidingswijzer.

 • Spreekuren voor agrariërs in Noordoost Twente

  Agrariërs in Noordoost Twente kunnen inloopspreekuren bezoeken in het kader van het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG). Elke donderdag, van 14:00 uur tot 16:00 uur, kunnen agrariërs in gesprek op locaties in Rossum, Vasse en de Lutte.

 • Ontdek een nieuwe carrière bij Noaberkracht tijdens de Open Avond

  De gemeenten Dinkelland en Tubbergen stellen hun deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is in werken voor de gemeente. Noaberkracht, de ambtelijke organisatie van de twee gemeenten, houdt een Open Avond. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of wil je meer te weten komen over het werken bij Noaberkracht? Dan ben je van harte welkom op een van de twee Open Avonden.