Vervanging Weemselerbrug Albergen

Status: In voorbereiding

De Weemselerbrug, een belangrijke verkeersroute in Albergen, gaat vernieuwd worden. De brug kan momenteel niet meer gebruikt worden door zwaar verkeer, daarom moet de hele brug vervangen worden. Op deze pagina vind u informatie over het project, zoals het ontwerp, de planning en hoe u mee kunt doen.

Huidige situatie

De Weemselerbrug is niet meer geschikt voor zwaar verkeer vanwege problemen met de constructie. Daarom moet de brug volledig vernieuwd worden, zodat de regio veilig en goed bereikbaar blijft.

Projectplanning

We zijn momenteel bezig met de voorbereiding van het project. Dit omvat het uitvoeren van onderzoeken, het maken van ontwerpen en het plannen van de aanbesteding. In het tweede kwartaal van 2024 zal de aanbesteding plaatsvinden, waarbij een aannemer voor het project wordt geselecteerd.

Na de selectie van de aannemer zal de uitvoeringsfase van start gaan. Hierbij wordt de daadwerkelijke bouw van de nieuwe Weemselerbrug gerealiseerd. We streven ernaar om de nieuwe brug begin 2025 op te leveren.

Inloopavond

Op woensdag 10 april 2024 nodigen we u van harte uit voor een inloopavond over de vernieuwing van de Weemselerbrug. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Kulturhoes Albergen.

Tussen 18:00 en 19:00 uur bent u welkom om binnen te lopen en het ontwerp van de nieuwe brug te bekijken. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Dan staan wij klaar om ze te beantwoorden.

Vragen

Mocht u naar aanleiding van deze informatie vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met M. Koopman via 0546 - 628 000.