Vergeet niet de nieuwe ROVA-app te downloaden

ROVA heeft de afgelopen tijd gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe ROVA-app. Deze app is nu beschikbaar in de App- en Playstore. Met de nieuwe ROVA-app heeft u altijd snel toegang tot de juiste informatie rondom de inzamelmomenten voor uw eigen adres, nieuwsberichten en andere handige informatie over afval en grondstoffen, zoals tips en de afvalscheidingswijzer.

Het is belangrijk om de nieuwe ROVA-app te downloaden, want vanaf april 2024 vervalt de oude app. Vanaf dat moment is de meest recente informatie alleen te vinden in de nieuwe ROVA-app.

Hoe download ik de nieuwe ROVA-app?

De nieuwe ROVA-app is te downloaden in de App- en Playstore. De nieuwste versie van de ROVA-app is te herkennen aan het icoon van het ROVA-roodborstje. Ga voor het downloaden direct naar de websitepagina www.rova.nl/rova-app.(link is extern)  Op deze pagina staan de juiste links voor de Android- en Appleversie.

Waarom een nieuwe ROVA-app?

De nieuwe ROVA-app is ontwikkeld om een veilige en technisch goede app te kunnen bieden. Bestaande functionaliteiten voor inzamelmomenten, het zelf regelen van afspraken en de nieuwsberichten hebben weer hun plek gekregen in de nieuwe ROVA-app. Deze functionaliteiten zijn verbeterd in vormgeving, voor een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk resultaat. Daarnaast biedt de nieuwe ROVA-app meer mogelijkheden voor het aanbieden van informatie op maat en voor het doorontwikkelen daarvan.

Een ander verschil in de nieuwe ROVA-app is het instellen van meldingen. Door de verbeterde techniek is deze optie nu makkelijker in gebruik, met een veel kleinere kans op foutmeldingen en betere mogelijkheden voor monitoring.

In de nieuwe ROVA-app staat een welkom-bericht, waarin op hoofdlijnen wordt uitgelegd waar welke informatie te vinden is. Toch nog vragen? Dan is het klantcontactcentrum bereikbaar via telefoonnummer 038 - 427 37 77.