Subsidie voor slecht geïsoleerde woningen in lagere prijsklasse

Gemeente Tubbergen stelt geld beschikbaar voor eigenaren van slecht geïsoleerde woningen (energielabel D, E, F of G) in de lagere prijsklasse, gebouwd tussen 1930 en 1978. Deze woningeigenaren hebben in 2023 vaak een energietoeslag van de gemeente ontvangen. Zij kunnen vloerisolatie of isolatieglas laten plaatsen en dit tot maximaal € 2.100,- vergoed krijgen. Het bedrag voorschieten is niet nodig. Woningeigenaren die in aanmerking komen ontvangen hierover in de week van 12 februari een brief.

De subsidieregeling is een vervolg op de vergelijkbare regeling van vorig jaar. Toen hebben al veel inwoners het geld uit deze regeling gebruikt om hun woning te isoleren. Zij kunnen zich niet opnieuw aanmelden. 

Samenwerking met Winst uit je woning

De gemeente Tubbergen werkt voor deze actie samen met de organisatie ‘Winst uit je woning’. Via de website van Winst uit je woning kunnen mensen zichzelf aanmelden voor de actie. Een energieadviseur maakt na een huisbezoek een offerte op maat voor de isolatiemaatregel. Deze offerte is vrijblijvend. Wie akkoord gaat met de offerte, wordt door Winst uit je woning volledig ontzorgd bij de uitvoering van de isolatiemaatregel.

Wie komt in aanmerking voor de regeling?

Inwoners die in aanmerking komen voor de regeling krijgen in de week van 12 februari 2024 een brief. Hierin staat hoe zij zich kunnen aanmelden en hoe het vervolg van de actie eruitziet.  

Heeft u geen brief ontvangen of denkt u in aanmerking te komen voor de vergoeding? Neem dan contact op met Winst uit je woning via info@winstuitjewoning.nl of bel naar telefoonnummer 023 583 69 36.

Lees meer over de isolatieactie in dit nieuwsbericht van oktober 2023.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze actie? Kijk dan op de website van Winst uit je woning.