Ongeval bij STEVO Geesteren

Vanavond was er een oefenduel gepland van FC Twente bij STEVO. Voorafgaand aan een wedstrijd is er een stellage met spandoek naar beneden gevallen, waar gewonden zijn gevallen. Er zijn voor zover nu bekend 10 gewonden in het ziekenhuis behandeld, waarvan 2 ernstig. Er zijn geen levensbedreigende verwondingen.

Burgemeester Anko Postma van de gemeente Tubbergen, waar Geesteren onder valt, was zelf aanwezig tijdens het evenement en zag het gebeuren. “Ik ben, net als iedereen hier, ontzettend geschrokken. Mijn gedachten gaan uit naar de gewonden, hun naasten en iedereen die hier vandaag aanwezig was. Meteen na het incident schoot iedereen te hulp, zowel de stewards als vrijwilligers en publiek. Ook de hulpdiensten waren snel ter plaatse en konden hun werk goed doen. Ik heb ontzettend veel respect en waardering voor iedereen die heeft geholpen.” 

Er komt slachtofferhulp beschikbaar voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Je kunt hiervoor contact opnemen met slachtofferhulp Nederland via www.slachtofferhulp.nl/ of tel: 0900 0101. 

Op dit moment is de oorzaak van het ongeval nog onbekend. Er wordt een onderzoek ingesteld om de toedracht te achterhalen.