Nieuwe inzamelkalender afval 2024

Ook in 2024 komt ROVA langs om uw container(s) te legen. Ieder jaar is ROVA bezig om onze inzamelroutes te verbeteren. Dit werkt prettig voor u én voor ons. Om die reden kunnen uw inzameldagen wijzigen.

Wat verandert er voor uw adres?
Via uw persoonlijke inzamelkalender van ROVA ziet u snel en eenvoudig wat in 2024 precies gaat veranderen op uw adres. U kunt uw inzamelkalender op verschillende manieren bekijken:

ROVA app
Heeft u een smartphone of tablet? Dan kunt u de ROVA-app downloaden. In de app kunt u een herinnering instellen voor inzameldagen. Zo vergeet u niet uw container aan de straat te zetten.

ROVA website
Heeft u geen smartphone of tablet? Dan kunt u uw postcode en huisnummer invoeren op www.rova.nl/inzamelkalender. U krijgt dan direct uw persoonlijke inzamelkalender met inzameldagen in beeld.

Waarom kunnen inzameldagen veranderen?
Elk jaar kijkt ROVA of de routes verbeterd kunnen worden voor het inzamelen van afval en grondstoffen. We wijzigen routes om verschillende redenen. Bijvoorbeeld vanwege extra adressen door nieuwbouwwoningen of doordat er te veel containers voor een route zijn ingepland.

Een gevolg van de wijzigingen kan zijn dat de chauffeurs moeten wennen aan de nieuwe inzamelroute. In sommige gevallen kan hierdoor een container vergeten worden. Is uw container per ongeluk niet geleegd? Neem dan contact op met ROVA via het klantcontactcentrum: (038) 427 37 77 of kijk op www.rova.nl/contact