Militaire oefening regio IJsselland en Twente

Van 14 t/m 16 mei en van 21 t/m 23 mei is er een militaire oefening in delen van regio IJsselland en Twente, onder andere in de gemeente Tubbergen. Het gaat om een oefening waarbij helikopterbemanningen worden getraind.

Er wordt geoefend met het opsporen van doelen, waarbij ook laag gevlogen wordt. Er worden VW Amarok’s en opblaasbare doelvoorstellingen gebruikt in de omgeving van Tubbergen, Fleringen, Reutum en Albergen. Twee helikopters moeten deze doelvoorstellingen opsporen. De helikopters vliegen tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

De oefenende eenheid maakt zo veel mogelijk gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. In andere gevallen wordt vooraf toestemming gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder. Er wordt alles aan gedaan om overlast en hinder te voorkomen. De oefenende eenheid zal geen gebruik maken van (oefen)munitie.

Schaderegeling

Indien er ondanks alle voorzorgsmaatregelen schade is ontstaan door de oefening, kan men dit melden op onderstaand adres. Graag zoveel mogelijk gegevens vermelden, zoals: eenheid, voertuig kenteken, datum en tijd, plaats, soort schade etc.

Ministerie van Defensie, 
CDC/JDV/Sectie Claims 
Postbus 90004 
3509 AA Utrecht 
Telefoon 088 – 9561 951 
Jdvclaims@mindef.nl
 

Oefengebied