Maak kennis met erfcoaches Noordoost-Twente

Neeltje Bleumink en Angela Pigge zijn al ruim zeven jaar met veel plezier actief als erfcoaches in Noordoost-Twente. “Veel erfbewoners hebben ons al ontmoet of over ons gehoord. Toch kan het zijn dat u ons nog niet kent of niet precies weet wat we voor u kunnen doen”, aldus Neeltje.

“Er verandert veel op het platteland. Dit heeft impact op zijn bewoners en gebruikers. De provincie is zich daar van bewust en wil erfeigenaren in het buitengebied ondersteunen bij het maken van plannen en keuzes voor de toekomst”, zo legt Angela uit. “Daarom subsidieert de provincie de inzet van erfcoaches voor alle gemeenten van Overijssel die deelnemen aan het project Toekomstgerichte Erven. Als erfeigenaar kunt u dus kosteloos en geheel vrijblijvend onze hulp inschakelen.”

Wat doen erfcoaches?
Erfcoaches helpen erfeigenaren met hun vragen, problemen of ideeën voor de toekomst van hun erf, henzelf en/of hun familie. Hoe klein of groot die vraag of wens ook is. Neeltje: “We zijn een onafhankelijke en neutrale gesprekspartner, zonder agenda of opdracht. Onze gesprekken zijn altijd met veel zorg en vertrouwelijkheid. Daarnaast hebben we sterkte affiniteit met de agrarische sector en het buiten gebied, zijn opgegroeid op een erf of hebben daar gewerkt, dus we kennen het leven en werken op een (agrarisch) erf als geen ander.” 

Met hun kennis, ervaring, inspiratie, expertise en netwerk zorgen Neeltje en Angela ervoor erfeigenaren zelf duurzame keuzes kunnen maken en in beweging kunnen komen.

Enkele thema’s waarbij erfcoaches graag helpen:

  • Doorontwikkeling, bedrijfsbeëindiging, verbreding of verdieping van een (agrarisch) bedrijf.
  • Erfontwikkeling, asbest, sloop, rood-voor-rood, nieuwe functies.
  • Financiën.
  • (Mantel)zorg.
  • Wonen/bouwen (klein wonen, circulair bouwen).
  • Transformatie van uw onderneming.
  • Kringlooplandbouw, natuur-inclusieve landbouw.
  • Persoonlijke ontwikkeling.

Kijk voor meer informatie op de website www.digitaleerfcoach.nl.

Kennismaken? Neem dan gerust contact op met Neeltje en Angela:
Neeltje Bleumink
Telefoon: 06 - 13 45 62 73
E-mail: n.bleumink@eeckhof.nl  

Angela Pigge
Telefoon 06 - 29 50 48 86
E-mail: angela@buitenimpuls.nl