KIES voor het kind

Niemand ‘kiest’ zomaar voor een scheiding. Zeker kinderen en jongeren niet. Kinderen en jongeren zijn loyaal aan hun ouders en ook afhankelijk van de mogelijkheden die hen geboden worden. Voor kinderen en jongeren die de scheiding van hun ouders meemaken én hun ouders, is er KIES. De letters van het woord betekenen: Kinderen In Een Scheiding.

In 2024 starten Maretie (Sta Sterk trainer), SWTD, Wijkracht en de gemeente Tubbergen met het aanbieden van KIES trainingen voor kinderen van 7 tot 17 jaar. 

Het doel van KIES
KIES is een groepsbijeenkomst voor alle kinderen met gescheiden ouders. KIES is er voor het recht van kinderen en jongeren om gehoord te worden.  KIES betekent dat kinderen en jongeren mogen kiezen voor zichzelf! KIES is een groep waar zij hun verhaal mogen doen, vragen kunnen stellen, tips kunnen krijgen en oplossingen kunnen vinden. 

Wat doet KIES? 
Bij KIES komen de kinderen/jongeren acht keer bij elkaar in een kleine groep. Er wordt elke week een onderwerp over de scheiding besproken. Dit wordt gedaan aan de hand van spellen en verschillende werkvormen, zoals tekenen en werken in de eigen KIES-map. Dat is fijn en ook gewoon gezellig. 

Wanneer
De eerste training start in de week van 26 februari 2024. 

Aanmelden 
Geïnteresseerd of vragen? Mail naar info@maretie.nl  voor aanmelding of meer informatie.