Inloopavond windenergie ATT goed bezocht

Op 17 januari 2024 organiseerden de gemeenten Almelo, Tubbergen en Twenterand (ATT) en provincie Overijssel een informatiebijeenkomst. Ongeveer 130 bezoekers werden geïnformeerd over het besluit om windenergie in dit gebied mogelijk te maken. 

Aan de hand van een looproute langs verschillende informatieborden gaven medewerkers en bestuurders van de drie gemeenten en provincie uitleg over het project en de plannen: Wat is het doel en waar werken we aan? Wat weten we nu over het zoekgebied? Hoe zit het met lokale samenwerking? Wat betekent het beleid van de drie gemeenten en provincie voor de plannen? En welke vervolgstappen worden er gezet? Ook was de verkenner Erik Back aanwezig om bezoekers te woord te staan. Bezoekers konden persoonlijk in gesprek en hun vragen stellen.

Vragen

Veel vragen over de stappen die zijn gezet en het proces werden beantwoord. Een bezoeker tijdens het verlaten van de bijeenkomst: "Ik maak me zorgen om de komst van windturbines in mijn buurt. Maar ik ben wel blij dat ik vanavond eens persoonlijk kon doorpraten over de plannen. Dat geeft meer duidelijkheid dan een tekst of een kaartje."

Ook waren er vragen over de exacte locatie, aantallen van de windturbines, slagschaduw en geluid. "Ik wil graag weten waar ze komen en hoeveel er precies komen. Jammer dat deze informatie nog niet bekend is. Ik begrijp wel dat dit pas later bekend wordt en hoe ik op de hoogte kan blijven", aldus een bezoeker. 

Samenwerking en meedenken 

Op dit moment is een verkenner aan de slag om de samenwerking tussen lokale partijen en overheden verder te onderzoeken. Tijdens de inloopavond hebben diverse belanghebbenden en geïnteresseerden zich aangemeld om met de verkenner in gesprek te gaan of mee te praten over de exacte locaties, het voorkomen van hinder of het uitwerken van lokaal eigendom. De vragen en reacties zijn verzameld en worden in de komende tijd beantwoord.  

In april 2024 volgt een advies over het vervolg en de samenwerking. 

Op de hoogte blijven?

Kon u niet langskomen tijdens de inloopbijeenkomst, maar wilt u wel op de hoogte blijven? U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief door te mailen info@energiegebied-att.nl

Via dit mailadres kunt u ook vragen of reacties sturen. Of u kunt aangeven of u wilt meedenken.

Meer informatie over de stand van zaken rondom windenergie leest u in de 

17/01/24: Brochure windturbines in Almelo Tubbergen en Twenterand (PDF - 786kB)