Gemeentegala Langeveen: Eremedaille 2024 uitgereikt aan Connie Hemmes

Op zaterdag 20 januari 2024 vond het gemeentegala van sleuteldorp Langeveen plaats. Volgens traditie wordt de gemeentelijke onderscheiding jaarlijks uitgereikt tijdens het gemeentegala aan een bijzonder actieve vrijwilliger in het betreffende sleuteldorp. Burgemeester Postma reikte de eremedaille uit. 

In een toespraak werd de spanning opgebouwd over de identiteit van de ontvanger van deze onderscheiding. De ontvanger van de eremedaille is een bekende naam in Langeveen en Bruinehaar, namelijk Connie Hemmes! Connie is een grote verbinder, een sociale duizendpoot in de Turvendorpen, die zich al meer dan tien jaar op uiteenlopende vlakken verdienstelijk maakt als vrijwilliger.

Connie Hemmes heeft zich ingezet voor vele doelen, variĆ«rend van haar betrokkenheid bij sportverenigingen, de carnavalsvereniging en haar rol bij jeugdbesturen. Haar inzet binnen de Stichting Maatschappelijk Vastgoed Langeveen, Medezeggenschapsraad van de Mariaschool Langeveen, en haar coƶperatieve inspanningen om de Turvendorpen Langeveen en Bruinehaar leefbaar te houden, werden eveneens benadrukt. 

Connie was compleet verrast en voelde zich vereerd om de medaille in ontvangst te nemen. De eremedaille komt haar meer dan toe, als erkenning voor haar voortdurende inzet en bijdrage aan de lokale gemeenschap. 

Gemeentegala Langeveen