Excursie naar gemeentewerf Ootmarsum tijdens de Twentse Waterweken

Van 29 april tot en met 12 mei vinden de Twentse Waterweken plaats, met vele activiteiten verspreid over heel Twente. Doe mee aan onze excursie op de gemeentewerf in Ootmarsum, georganiseerd door de gemeenten Dinkelland en Tubbergen. Tijdens deze excursie krijgt u een uniek kijkje achter de schermen van het dagelijkse beheer en onderhoud van de riolering, inclusief een bezoek aan het rioolbassin.

Op 1 en 8 mei heeft u de kans om de gemeentewerf van Noaberkracht in Ootmarsum van dichtbij te bekijken tijdens een excursie. Ontdek wat er allemaal komt kijken bij het beheer en onderhoud van de riolering in onze gemeenten. De excursie omvat ook een bezoek aan het rioolbassin bij de Koggelsteeg, een unieke gelegenheid om meer te leren over het infrastructuur.

Er zijn twee sessies gepland voor deze excursie op de ochtend van 1 mei en 8 mei:

  • Het eerste tijdsblok is van 9.00 uur tot 10.30 uur.
  • Het tweede tijdsblok is van 11.00 uur tot 12.30 uur.

Wilt u deelnemen aan deze interessante excursie? Meld u dan aan door een e-mail te sturen naar m.roordink@noaberkracht.nl.

Fietsend door de natuur

Combineer uw bezoek aan de gemeentewerf met een ontspannen fietstocht door de mooie Twentse omgeving. We hebben twee routes voor u uitgestippeld:

  • Fietsroute Alte Kanalallee Denekamp: Op de fiets door het prachtige grensgebied tussen Nederland en Duitsland. Het fietspad langs het Almelo-Nordhornkanaal vormt de rode draad van de Alte KanalAllee Naturtour. De route legt de connectie tussen het verleden en nu. Zo fietst u langs een nostalgisch douanehuisje, een 18e -eeuws turfschip en Nederlands oudste aquaduct. Het pad voert langs toeristische trekpleisters als landgoed Singraven en de Vechtesee bij Nordhorn. 
  • Fietsroute Rossum-Vasse-Ootmarsum: Verken historische plekken in Rossum, Vasse en Ootmarsum, en ontdek de prachtige natuur van 'Het Springendal' met haar kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes in het bos.

Waarom aandacht voor water?

Water is van levensbelang voor mens, dier en natuur. Door klimaatverandering komen periodes van droogte en de kans op (drink)watertekorten ook in Twente steeds vaker voor. Tijdens de Twentse waterweken leert u op een leuke manier meer over het belang van water(beheer) en klimaatadaptatie. Daarnaast willen we inzicht geven in het feit dat iedereen zijn eigen steentje bij kan dragen aan een beter klimaat.

Initiatief van Twents waternet

De Twentse Waterweek is een initiatief van Twents waternet. Dit is een professioneel netwerk van de 14 Twentse gemeenten, waterschap Vechtstromen en de partners provincie Overijssel en Vitens. De overtuiging is ‘samen slimmer met water’. Belangrijke aandachtspunten binnen de samenwerking zijn kostenbeheersing, bijdragen aan een prettige leefomgeving en innovatie op het gebied van water.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.groenblauwtwente.nl/waterweken.