Geen vergunning nodig
Onder een klein evenement wordt verstaan, een evenement waarbij:
- de activiteiten plaatsvinden tussen 07.00 uur en 24.00 uur;
- géén muziek ten gehore wordt gebracht voor 07.00 uur of na 23.00 uur en gedurende het tijdsbestek tussen 07.00 uur en 23.00 uur het maximaal toelaatbare geluidsniveau van 70 dB(A) op de gevels van omringende woningen niet wordt overschreden;
- de activiteiten geen gevaar vormen voor de verkeersveiligheid en het verkeer en de hulpdiensten niet belemmeren of de doorstroming beperken;
- slechts kleine objecten worden geplaatst met een oppervlakte van maximale 25 m² per object;
- het aantal aanwezigen niet meer bedraagt dan 150 personen.
Onder een klein evenement wordt mede verstaan een optocht, een herdenkingsplechtigheid, een muziekvoorstelling die niet langer dan één uur duurt, een wandel-, loop- of fietstocht en een bijeenkomst op de openbare weg als:
- de activiteiten plaatsvinden tussen 07.00 uur en 24.00 uur;
- géén muziek ten gehore wordt gebracht voor 07.00 uur of na 23.00 uur en gedurende het tijdsbestek tussen 07/00 uur en 23.00 uur het maximaal toelaatbare geluidsniveau van 70 dB(A) op de gevels van omringende woningen niet wordt overschreden;
- de activiteiten geen gevaar vormen voor de verkeersveiligheid en het verkeer en de hulpdiensten niet belemmeren of de doorstroming beperken.
Voor een buurt- of straatfeest hoeft geen melding te worden gedaan.
Evenementenvergunning
Past het evenement niet binnen deze hierboven vermelde regels dan moet u een evenementenvergunning aanvragen. Een evenementenvergunning is vaak een gecombineerde vergunning. Dat wil zeggen dat er meerdere vergunningen/ontheffingen in de aanvraag aanwezig zijn.
U kunt hierbij denken aan een vergunning voor een feesttent of een ontheffing van de Zondagswet. Het kan ook zijn dat er verkeersmaatregelen nodig zijn en dat er een verkeersbesluit genomen wordt.
De burgemeester kan een evenementenvergunning weigeren in het belang van de openbare orde, de openbare veiligheid, de volksgezondheid en de bescherming van het milieu. Of als de aanvraag niet in overeenstemming is met het gemeentelijk beleid.
Voor het houden van een evenement moet u rekening houden met een aantal regels. Deze regels hebben betrekking op o.a. de eindtijden van het evenement, de geldigheid van de vergunning, het maximum aantal evenementen en de inzet beveiligers.
Deze regels zijn vastgesteld door de burgemeester en gelden voor alle (vergunningplichtige) evenementen. Deze richtlijnen treft u hier aan (Beleidsregels Evenementen Gemeente Tubbergen, Eerste wijziging en kaart).