Druk bezocht Sportgala Tubbergen kent louter winnaars

Vrijdagavond 24 mei werd voor de vijfde keer het sportgala van de gemeente Tubbergen gehouden. Het Sportgala vond dit jaar plaats bij Zaal Spalink in Geesteren en kende louter winnaars.

Er werden prijzen in vijf sportcategorieën uitgereikt. De voorgedragen kandidaten kwamen uit maar liefst twaalf verschillende sportdisciplines.  Alle voorgedragen kandidaten kregen tijdens het sportgala lof voor hun bijzondere prestaties. Sportief Tubbergen liet zien dat zowel in de breedte als aan de top fantastische sport op hoog niveau wordt beoefend. Het Sportgala bleek een goed platform om al deze sporters uitbundig in het zonnetje te zetten.       

Sporttalent
Uiteraard was de jeugd ook vertegenwoordigd op het Sportgala met vijf erg goede kandidaten in de categorie sporttalent van Tubbergen. De winnaar van deze prijs werd bekend gemaakt door Jan Boven, voormalig profwielrenner en nu ploegleider van Jumbo-Visma. Jan mocht de prijs overhandigen aan Merel Braakhuis.  Dit basketbaltalent uit Manderveen speelde in 2023 met haar 17 jaar al in het eredivisie team van Jolly Jumpers Onder 21 jaar. Ook heeft ze een plek veroverd in een collegeteam in het basketbalgekke Amerika, een knappe prestatie als freshman. Merel nam zichtbaar verheugd de prijs in ontvangst. 

Jeugdsportploeg
Bij de jeugdsportploegen streden vijf ploegen om de titel. In deze categorie ging Dynamo MB1 er met de prijs vandoor. Dit team dat voor elkaar door het vuur gaat en erg talentvol is, werd kampioen in de hoofdklasse, een heel knappe prestatie. De prijs werd uitgereikt door burgemeester Anko Postma.  

Sportvrouw
Jorike Olde Loohuis mocht de winnares bekend maken in de categorie sportvrouw. Jorike heeft als voetbalster vele jeugdinterlands gespeeld en kwam ook twee keer voor het Nederlands elftal uit. In haar laatste seizoen bij Heerenveen wordt ze uitgeroepen tot beste speelster van de competitie en wint de Gouden Schoen. In deze categorie waren vijf sterke kandidaten genomineerd.  Basketbalster Anke Rikhof uit Tubbergen wist de titel in de wacht te slepen onder andere door haar verkiezing tot beste verdediger van Nederland in 2023 door de Nederlandse Basketbal Bond.

Sportman
Mart Bruggink, vorig jaar nog uitverkozen tot sportman en onlangs gestopt met het beoefenen van topsport als marathonschaatser, reikte de prijs uit aan de sportman. Drie kandidaten streden voor deze titel en Jeffrey Huizinga, voetballer van TVC ’28 uit Tubbergen, kwam als winnaar uit de bus. Jeffrey voetbalt al zestien seizoenen in het eerste elftal en heeft meer dan driehonderd competitiewedstrijden gespeeld. Met TVC ’28 maakte hij liefst vier kampioenschappen mee. Ook maakte hij 74 competitiedoelpunten voor zijn team. 

Sportploeg
In de categorie sportploeg streden maar liefst zes teams voor de titel sportploeg van de gemeente Tubbergen. Winnaar werd het eerste herenteam van TVC ’28 uit Tubbergen dat uit handen van sportwethouder Hilde Berning-Everlo de felbegeerde trofee in ontvangst mocht nemen. Het vlaggenschip van TVC ’28 promoveerde in 2023 naar de vierde divisie. Een unieke prestatie. 

Sportwaarderingsprijs
Hennie Lesker reikte namens de sportraad de Sportwaarderingsprijs uit. Deze prijs, die voor de derde keer werd uitgereikt, ging naar WK volleybal Canisius. Het Canisius slaagt er steeds opnieuw weer in om met een meidenvolleybal team deel te nemen aan het WK volleybal. Een hele mooie ervaring voor de meiden waar ze zich meten met schoolteams uit de gehele wereld. 

Publieksprijzen 
De publieksprijzen werden uitgereikt door burgemeester Anko Postma en wethouder Hilde Berning-Everlo aan Lars Kuipers van de Albergse Cross Club en HV Stevo dames 1 die erg blij waren met deze prijs. 

Persprijs
Journalist Bianca Lucas reikte namens  Tubantia voor de tweede keer de Persprijs uit. Deze prijs ging naar de organisatie van Loop Esch Door. Zij zijn drie jaar geleden begonnen  met het organiseren van een hardloopwedstrijd door het dorp Tubbergen en de directe omgeving. Elk jaar wordt er weer wat toegevoegd aan het programma waardoor iedereen kan meedoen. Ook hebben ze aandacht voor de sociale kant. Zij waren superblij met deze prijs als waardering.

Huldiging sportkampioenen 
Aan het begin van het sportgala werden de kampioenen die Tubbergen rijk is gehuldigd door burgemeester Anko Postma en sportwethouder Hilde Berning-Everlo. En dit waren er veel!  2023 was een goed sportjaar voor de gemeente Tubbergen.  

De presentatie van het sportgala was in handen van Carlijn Plegt. De vele prijsuitreikingen werden afgewisseld met optredens van zangeres Anne Vissia-Oude Avenhuis en de dansgroep van Studio546. Het gala werd afgesloten met het nummer We Are The Champions van Queen, een hulde die alle aanwezige sporters meer dan terecht toekwam. 

sportgala tubbergen