Boomdeeldagen voor inwoners van Tubbergen

Er komen weer Boomdeeldagen aan! En dat betekent dat ook inwoners in het buitengebied van de gemeente Tubbergen bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs.

In samenwerking met de provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeente Tubbergen worden komende winter bomen en bosplantsoenplanten beschikbaar gesteld. Inwoners betalen slechts 25 procent van de totale kosten. De overige 75 procent wordt betaald door de provincie en gemeente.

Deze actie is gericht op iedereen die in het buitengebied van de gemeente woont en ruimte heeft voor bomen of bosplantsoen, bijvoorbeeld in een klein landschapselement of op het erf. 

Inwoners van de gemeente Tubbergen kunnen van 10 juni tot en met 31 juli online plantmateriaal aanvragen. Er kunnen diverse inheemse bomen of bosplantsoenen worden besteld, met een maximum van 1.000 euro aan plantmateriaal per eigenaar. De eigen bijdrage is dan maximaal 250 euro, aangezien slechts 25 procent betaald hoeft te worden. Houd er rekening mee dat het budget per gemeente beperkt is en aanvragen op volgorde van binnenkomst worden behandeld. Wees er dus snel bij.

Het plantmateriaal kan komende winter door inwoners zelf worden opgehaald tijdens een Boomdeeldag. In de gemeente Tubbergen wordt de Boomdeeldag op 18 januari 2025 gehouden.

Woont u niet in de gemeente Tubbergen? Deze actie geldt ook voor inwoners in het buitengebied van de gemeenten Dinkelland, Dalfsen, Deventer, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hof van Twente, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten, Steenwijkerland, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

 Meer informatie over deze actie en de mogelijkheid om bomen en/of bosplantsoen aan te vragen vindt u op Iedereen een boom