Ben je ondernemer? Denk dan mee over circulaire economie!

We streven naar een volledig circulaire economie in 2050 in Nederland. Maar wat houdt dat in? En wat werkt volgens jou wel of juist niet?

Een volledig circulaire economie in 2050 is een ambitieus doel. Dat vraagt om ruimte voor samenwerking en duurzame oplossingen die werken in de praktijk. We willen een omgeving creëren waarin de ondernemers uit  de gemeenten Dinkelland en Tubbergen elkaar kunnen ontmoeten én waar ondernemers, overheden en diverse belangenorganisaties met elkaar in gesprek gaan. Wil je samen met ons de toekomst vormgeven?

Aan de slag in vijf werksessies
Samen met verschillende personen en organisaties willen we verkennen wat ons bindt in onze motivatie en visie om dit vraagstuk gezamenlijk aan te pakken. Daarom hebben we uw hulp nodig. In het komende jaar houden we vijf werksessies om tot een koersdocument en concreet actieplan te komen. De eerste werksessie vindt eind juni plaats.

  • Datum:                  Vrijdag 28 juni 2024 
  • Tijd:                        Van 9.00 tot 13.00 uur
  • Locatie:                 Volgt 

Wat is circulaire economie?
Circulaire economie is geen simpel concept. Het gaat niet alleen over het minimaliseren van afval, maar ook over het maximaliseren van kansen en creativiteit. In plaats van de wegwerpcultuur te omarmen, dagen we onszelf uit om een wereld te creëren waarin elk product een nieuw leven krijgt. Het is een toekomstgerichte benadering die niet alleen de planeet koestert, maar ook nieuwe economische mogelijkheden blootlegt. Met de kracht van innovatie willen we samen bouwen aan een wereld waarin duurzaamheid en welvaart hand in hand gaan, en waarin we stappen zetten met oog op de toekomst die we willen creëren.

Aanmelden 
Ben je ondernemer in de gemeente Dinkelland of Tubbergen en wil je samen met de gemeente en diverse belangenorganisaties een koers uitzetten voor de circulaire economie? 

Meld je aan via duurzaam@tubbergen.nl.