Subsidieregeling isolatie

Algemeen

De gemeente Tubbergen biedt inwoners subsidie aan voor het isoleren van hun koopwoning. Voldoende energie voor nu en in de toekomst begint bij energiebesparing. Want wat je niet verbruikt, hoef je ook niet (duurzaam) op te wekken. Bovendien kan een goed geïsoleerde woning in de toekomst makkelijker van het gas af én is isoleren van uw woning voordelig voor de energierekening. Wat houdt de isolatiesubsidie in?

Over de subsidieregeling isolatie

De subsidie is bedoeld voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Eigenaren van deze woningen kunnen eenmalig maximaal € 750,- subsidie aanvragen. Als er al eerder isolatiesubsidie is aangevraagd, kan er alleen voor het restbedrag tot € 750,- subsidie aangevraagd worden. Eén isolatiemaatregel is voldoende om subsidie aan te kunnen vragen.

Voorwaarden en vergoeding

Om de subsidie te ontvangen gelden voorwaarden:

  • Het gaat om een grondgebonden koopwoning met een energielabel D, E, F of G; 
  • OF met bouwjaar 1974 eerder;
  • EN met een WOZ-waarde van € 400.000,- of lager;
  • De isolatiesubsidie kan alleen aangevraagd worden door de woningeigenaar;
  • De woning is het hoofdverblijf van de eigenaar, of wordt het hoofdverblijf direct na renovatie;
  • De subsidie geldt voor isolatiemaatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie;
  • Het isoleren moet worden of zijn uitgevoerd door een erkende isolatiepartij.
  • Aanvragen kan tot 15 oktober 2027 (of tot het subsidieplafond is bereikt). Dit kan met terugwerkende kracht, tot 1 januari 2024.
  • Na de werkzaamheden wordt de subsidie definitief vastgesteld. De vaststelling van de subsidie moet voor 1 december 2027 zijn aangevraagd. Dit betekent dat voor deze datum de maatregelen moeten zijn uitgevoerd en zijn betaald door de aanvrager. 

Subsidieregeling

In de ‘Subsidieregeling voor isolatie van eigen woningen’ staan de voorwaarden en weigeringsgronden beschreven. Ook vindt u hier de subsidiebedragen per maatregel. De regeling sluit zoveel mogelijk aan bij de ISDE-subsidie van het Rijk. Kijk voor meer informatie in de bijlagen onderaan de pagina.

Hoe werkt het?

U kunt de subsidieaanvraag indienen via de knop hieronder. Dan wordt het subsidiebedrag voor u gereserveerd. Als de werkzaamheden zijn voltooid moet de subsidie definitief worden vastgesteld en krijgt u de subsidie uitbetaald. Ook voor de vaststelling moet u op tijd een aanvraag indienen.