Sociaal impact ondernemen

Wat is sociaal impact ondernemen?

Als sociaal impact ondernemer streef je primair en expliciet een maatschappelijk doel na. Je wilt maatschappelijke impact realiseren: een maatschappelijk probleem oplossen met jouw bedrijfsidee of bestaande onderneming. Impact first! Daarnaast is jouw impact onderneming financieel zelfvoorzienend en sociaal in de wijze waarop de onderneming wordt gevoerd.

Het creëren van maatschappelijke impact is van toegevoegde waarde. Niet alleen voor de maatschappij, maar ook voor jouw eigen bedrijf!

Heb jij als (startende) ondernemer interesse in sociaal impact ondernemen? Wil je maatschappelijke impact realiseren met jouw bedrijfsidee of onderneming? Met al jouw vragen over impact ondernemen kun je bij het ROZ terecht.
Het ROZ biedt advies, een klankbord en ondersteuning aan sociaal impact ondernemers of mensen die de ambitie hebben om te starten met een sociaal impact ondernemen. Daarnaast fungeren zij als makelaar en brengen organisaties en (sociale) ondernemers rondom dit thema met elkaar in contact. Ga hier naar de website van het ROZ