Sociaal impact ondernemen

Wat is sociaal impact ondernemen?

Als sociaal impact ondernemer streef je primair en expliciet een maatschappelijk doel na. Je wilt maatschappelijke impact realiseren: een maatschappelijk probleem oplossen met jouw bedrijfsidee of bestaande onderneming. Impact first! Daarnaast is jouw impact onderneming financieel zelfvoorzienend en sociaal in de wijze waarop de onderneming wordt gevoerd.

Het creëren van maatschappelijke impact is van toegevoegde waarde. Niet alleen voor de maatschappij, maar ook voor jouw eigen bedrijf!

Wat doet ROZ voor impact ondernemers?

Heb jij als (startende) ondernemer interesse in sociaal impact ondernemen? Wil je maatschappelijke impact realiseren met jouw bedrijfsidee of onderneming? Met al jouw vragen over impact ondernemen kun je bij ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) terecht.

ROZ biedt advies, een klankbord en ondersteuning aan impact ondernemers of mensen die de ambitie hebben om te starten met een impact ondernemen. Daarnaast fungeren zij als makelaar en brengen organisaties en (impact) ondernemers rondom dit thema met elkaar in contact. ROZ heeft  een speciale website over impact ondernemen

Wat is Impact Oost?

Impact Oost is het kennisplatform over impact ondernemen in Oost-Nederland. Én een platform voor sociale inkoop. 

Impact Oost…

  • stimuleert en inspireert ondernemers, overheid en instanties om samen de wereld een beetje mooier te maken.
  • maakt impact ondernemers zichtbaar en verbindt ze met organisaties die bij hen willen inkopen. 
  • deelt expertise.
  • laat zien wat er in de regio gebeurt op het gebied van impact ondernemen.
  • brengt je in contact met de ondersteuningsmogelijkheden in jouw regio.

Ga  naar de website van Impact Oost.