Ondernemers die kansen zien

Ondernemers die kansen zien

Ondernemers die kansen zien

Ondernemen is kansen zien en die benutten. Onderzoek wijst uit dat innovatieve ondernemingen gemiddeld twee keer winstgevender zijn dan andere bedrijven. Maar waarom zou je als ondernemer tijd en moeite steken in iets nieuws, terwijl datgene wat je doet prima werkt? Nou, omdat:

  • het je concurrentiepositie verbetert
  • je je onderscheidt van je concurrenten
  • je in staat bent sneller een product op de markt te brengen en daarvan te profiteren
  • je de arbeidsproductiviteit en het werkplezier van je medewerkers (en jezelf!) vergroot

Als gemeente ondersteunen we ondernemers graag in dit proces. Dat doen we door vooral een verbindende rol te spelen.

De gemeente die mij helpt met innovatie?

Misschien zou je het niet direct van de gemeente verwachten: ondernemers ondersteunen bij innovatie en duurzaam ondernemen. Toch doen we dat heel bewust wel. Omdat ondernemers voor veel werkgelegenheid zorgen en een belangrijke bijdrage leveren aan onze lokale economie vinden wij het als gemeente van groot belang onze ondernemers (jullie dus) te helpen om ook in de toekomst te kunnen blijven ondernemen.

Hoe doet de gemeente dat dan?

Als gemeente hebben we een groot netwerk met diverse partijen die jou kunnen helpen bij innovatief en duurzaam ondernemen. Denk bijvoorbeeld eens aan diverse regionale onderwijsinstellingen die jou kunnen helpen bij het beantwoorden van diverse (onderzoeks)vragen die op je pad komen in je bedrijf. Of het nu gaat om (innovatie) bedrijfsvoering of over de ontwikkeling van een nieuw product. Met hulp van studenten kun je dat vraagstuk heel laagdrempelig en vaak tegen geen of minimale kosten laten onderzoeken. Kun je daarna zelf verder met je idee…

Als gemeente hebben we een kennis- en innovatiemakelaar [RW1] die ondernemers helpt bij innovatie en kennisvraagstukken. Hij kan jou of een van je medewerkers verbinden met de juiste partijen die jouw onderneming verder vooruit kunnen helpen.

Innovatie, dat is toch alleen voor grote bedrijven. Niet voor mij als kleine(re) onderneming.

Een eenvoudige vraag die misschien nu of misschien al wel veel langer in je hoofd speelt kan al innovatief zijn. Want het is iets nieuws, een verbetering ten opzichte van je huidige situatie en daarmee dus innovatief voor jou! Innovatie begint vaak met hele kleine ideetjes en vragen. Dus maak het in je hoofd niet te groot.

En veel ondernemers zijn je voor gegaan met deze twijfel en uiteindelijk allemaal blij dat ze de stap wel hebben gezet. “In het begin had ik mijn twijfels. Levert het wel wat op, moet ik niet veel te veel tijd investeren zonder dat het mij verder helpt. Maar achteraf heb ik een advies gekregen waar ik echt mee verder kan. En zelfs meer dan dat. Mijn omzet en klantenbestand is er door gegroeid” aldus een van de ondernemers.

Vooruit met je bedrijf?

Inmiddels gingen tientallen ondernemers je voor, die dankzij innovatie een stevige toekomst voor hun bedrijf hebben neergezet. Als jij ook vooruit wil met je bedrijf, neem dan contact op met onze kennis- en innovatiemakelaar Remon Workel op kennis@noaberkracht.nl of via 06-21 51 74 44