Lang zult u wonen

Algemeen

Lang zult u wonen is een bewustwordingscampagne die erop gericht is inwoners vroegtijdig aan te zetten tot aanpassen van hun woning, zodat zij langer thuis kunnen blijven wonen.
De Lang zult u wonen-adviseurs helpen onze inwoners met adviezen over de manier(en) waarop zij hun woning kunnen aanpassen.
Bijna alle Overijsselse gemeenten doen mee aan de campagne, waaronder ook Dinkelland en Tubbergen.

Zo lang mogelijk in uw eigen huis

Woont u prettig in een fijne buurt waar u iedereen kent en zich thuis voelt? Dan wilt u waarschijnlijk zo lang mogelijk blijven wonen in uw eigen huis. In dat geval is het een goed idee om nu al rekening te houden met de toekomst. De ervaring is dat mensen graag zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen, maar te laat nadenken over eventuele aanpassingen die men nĂș al kan doen. Het is handig (en goedkoper) om wat meer ingrijpende maatregelen meteen mee te nemen tijdens een verbouwing die toch al gepland stond. Bovendien kunnen deze aanpassingen uw leven vergemakkelijken.

Nu al? Ik ben nog jong!
We zien vaak dat mensen niet stilstaan bij de lichamelijke beperkingen die ouder worden met zich meebrengt. Maar het kan snel gaan. Door u nu voor te bereiden met kleine aanpassingen, kunt u in de toekomst langer genieten van uw eigen vertrouwde woning. Op de website overijssel.langzultuwonen.nl vindt u allerlei tips en adviezen om uw huis veiliger en comfortabeler te maken.
 

Huisbezoeken door Lang zult u wonen-adviseurs

In de gemeente Tubbergen zijn zes Lang zult u wonen-adviseurs aangesteld. Vier van deze adviseurs komen op verzoek bij mensen thuis om te kijken of de woning nog voldoet aan alle wensen op het gebied van veiligheid en comfort. Daarnaast zijn er ook twee telefonische adviseurs beschikbaar. De Lang zult u wonen-adviseur geeft u antwoord op vragen als Hoe zit het met mijn huis? Wat kan ik verbeteren? Zij informeren u graag over praktische hulp over woningverbetering, energiebesparing en ook over de mogelijkheden om langer in het eigen huis te blijven wonen. Als inwoner kunt u zelf een huisbezoek aanvragen van een Lang zult u wonen-adviseur. Het advies van de Lang zult u wonen-adviseurs is gratis en geheel vrijblijvend.

Ook professionals kunnen een adviseur inschakelen
Maar ook professionals die contact hebben met inwoners kunnen een beroep doen op de Lang zult u wonen-adviseurs. Denk hierbij aan wijkverpleegkundigen, Wmo-consulenten, seniorenvoorlichters, huisartsen en praktijkondersteuners, maar ook consulenten van de woningcorporaties.
 

Contact

Inwoners of professionals die een Lang zult u wonen-adviseur willen inschakelen, kunnen per mail contact opnemen (info@lzuwtd.nl) of bellen naar 085 0479 400. Inwoners en professionals die meer willen weten over de mogelijkheden, kunnen voor praktische tips en adviezen ook terecht op de website overijssel.langzultuwonen.nl.