Coronavirus

Individuele inkomenstoeslag

Leeft u al 3 jaar of langer van een lage uitkering of een laag loon? En heeft u geen uitzicht op een hoger inkomen? Dan kunt u misschien een individuele inkomenstoeslag krijgen. Dit is een extra bedrag waarmee u spullen kunt kopen, die u van uw uitkering of loon moeilijk kunt betalen. De individuele inkomenstoeslag heette voor 1 januari 2015 langdurigheidstoeslag. Neem contact op met het Werkplein Twente: www.werkpleintwente.nl De balie is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Wat u moet weten ?

Leeft u al 3 jaar of langer van een lage uitkering of een laag loon? En heeft u geen uitzicht op een hoger inkomen? Dan kunt u misschien een individuele inkomenstoeslag krijgen. Dit is een extra bedrag waarmee u spullen kunt kopen, die u van uw uitkering of loon moeilijk kunt betalen. De individuele inkomenstoeslag heette voor 1 januari 2015 langdurigheidstoeslag.
 

U kunt hiervoor in aanmerking komen als: 

  • U 21 jaar of ouder bent maar nog niet met pensioen
  • U geen of heel weinig vermogen hebt
  • U al 3 jaar of langer leeft van een minimuminkomen. En uw inkomen onder de 101% van de voor u geldende bijstandsnorm ligt
  • U een uitkering ontvangt, heeft u de afgelopen 3 jaar voldoende geprobeerd om aan werk te komen
  • U geen uitzicht heeft op hogere inkomsten
  •  

Voor meer informatie kijkt u op Werkpleintwente. De balie is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Hoe hoog is de toeslag per jaar

€ 500,00 voor gehuwden of samenwonenden
€ 450,00 voor een alleenstaande ouder
€ 350,00 voor een alleenstaande