Coronavirus

Glashoes

 

Glashoes: Huis van en voor de Samenleving

Bij een gemeenschap waarin ontmoeten en verbinden centraal staan, hoort geen standaard gemeentehuis, maar past een levendig, toegankelijk en multifunctioneel gebouw voor alle inwoners uit de gemeente Tubbergen. Een ‘Huis van en voor de Samenleving’ waar cultuur, bestuur, horeca, ondernemen en het maatschappelijk organisaties samenwerken onder één dak en waar de hele dag ‘reuring’ is. Een plek van ontmoeting en inspiratie. Dat is het Glashoes.

Wat is het doel van het Glashoes?

In de afgelopen jaren is de manier van samenwerken tussen inwoners en gemeente veranderd. Waar mogelijk worden projecten samen opgepakt en inwoners weten steeds beter de weg naar de gemeente te vinden. Om deze manier van met elkaar omgaan te versterken én om meer reuring te creëren aan het Raadhuisplein wordt het gemeentehuis getransformeerd in een plek waar inwoners, maatschappelijke organisaties, ondernemers en gemeente samen werken en elkaar niet alleen op afspraak, maar ook spontaan ontmoeten. Juist die grote groep van organisaties onder één dak, maakt het Glashoes tot dé plek waar inwoners antwoorden kunnen vinden op de meest uiteenlopende vragen en behoeftes.

Stand van zaken rondom het Glashoes

Het Glashoes is nog geen feit. Op dit moment onderzoekt het college van de gemeente Tubbergen in opdracht van de gemeenteraad de kosten van de nieuwbouwvariant van het gebouw.

 

 

Inwoners worden gevraagd om mee te denken over het ontwerp van het Glashoes

 

pdf Uitnodiging inwoners Tubbergen (PDF, 273.34 KB)

 

Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
Tub