Ramp of incident

Als er direct gevaar is door een ramp of noodsituatie, dan moet u dat snel weten. Daarom wordt u gewaarschuwd door de sirene, NL-Alert en/of een geluidswagen. Volg de instructies op. En blijf op de hoogte via radio, tv, internet en Twitter.

Wat u moet weten

Sirene

Let op: Let op: als u de sirene hoort, is hij voor u bedoeld.

  • Ga naar binnen
  • Sluit ramen, deuren en ventilatiekanalen

De sirenes worden elke eerste maandag van de maand om 12:00 uur getest. Er is dan niets aan de hand. Gaat de sirene op een ander moment, dan is er wel gevaar.

Geluidswagen

Is er geen sirene of NL-Alert, of dreigt er gevaar in een klein gebied? Dan wordt u gewaarschuwd door een geluidswagen. Luister goed en volg de instructies op.

NL-Alert

Via NL-Alert krijgt u een tekstbericht op uw mobiel. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen. Kijk op  NL-Alert hoe u uw mobiel instelt.

Blijf op de hoogte

Radio Oost (89,4 FM of via uw provider)
TV Oost (teletekstpagina 123)
Crisistwente.nl
Twitter: @Brandweertwente, @RTVOost, @gem_tubbergen

Wees voorbereid

Zorg dat u bent voorbereid op een ramp of noodsituatie. Kijk op denkvooruit.nl en op Veiligheidsregio Twente hoe u dit doet. 

De veiligheidsregio’s doen veel om de veiligheid in Nederland te vergroten. Hulpdiensten zijn er echter niet direct, wanneer er iets gebeurt. Iedereen is tot op een bepaalde hoogte ook zelf verantwoordelijk voor een veilig leven.  Wat moet je doen bij een ramp of incident? (PDF - 451kB)