Coronavirus

Zwaaien en zwieren op de Tubbergse najaarskermis een jaartje uitgesteld

Publicatiedatum: 
14 sep 2020

In deze coronatijd wordt pas echt duidelijk hoeveel evenementen er jaarlijks in de gemeente Tubbergen worden gehouden. En ook hoe nauw het contact tussen de bezoekers dan is en hoe moeilijk het is om afstand te houden. In de afgelopen dagen hebben Ondernemend Hart van Tubbergen (OHT) en de gemeente met elkaar om tafel gezeten om te kijken of het verantwoord is om de najaarskermis in Tubbergen door te laten gaan. Na rijp beraad is besloten om het er niet op te wagen. Jammer, vinden gemeente en OHT, maar gezondheid gaat voor alles.

De najaarskermis die wordt jaarlijks gehouden in het centrum van Tubbergen heeft een gezellig en besloten karakter. Diezelfde knusheid is er nu de oorzaak van dat de kermis niet door kan gaan. Want er is gewoonweg geen ruimte om voldoende afstand van elkaar te houden. Daarnaast is het ook lastig om het terrein af te sluiten, waardoor het bezoekersaantal niet in de hand gehouden kan worden.

“Je zou misschien wel wat kunnen doen met hekken, maar als OHT willen we gewoon geen risico nemen”, zegt OHT-woordvoerder Martijn Oosterik. “In de afgelopen maanden zijn er geen evenementen geweest. Daardoor bestaat de kans dat de najaarskermis een aanzuigende werking heeft en het zo druk wordt, dat het niet meer in de hand te houden is, met alle gevolgen van dien. Dat willen we gewoon voorkomen.”

De gemeente Tubbergen is het hiermee eens. “Het is ontzettend jammer dat zoveel activiteiten die ervoor zorgen dat we elkaar op een spontane manier ontmoeten niet doorgaan”, vindt burgemeester Haverkamp – Wenker. “Maar we willen onze gemeente liever niet op de kaart zetten als besmettingshaard. We vertrouwen erop dat we alle feestelijkheden volgend jaar dubbel en dwars kunnen inhalen.”

Reuzenrad foto
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-