Coronavirus

Zelfstandig reizen met het OV? Oefen het in de zomer!

Publicatiedatum: 
17 jul 2018

Gaat uw kind met het leerlingenvervoer naar school, maar denkt u dat hij of zij eigenlijk wel zelf met het openbaar vervoer kan? Of begeleidt u een kind waarvan u denkt dat hij of zij met een beetje hulp zelfstandig kan reizen met het OV? Dan biedt Keolis (ov-vervoerder) u de mogelijkheid om dit te oefenen in de zomer.

U kunt bij de gemeente Tubbergen een kaart aanvragen waarmee u gratis in de zomervakantie kunt oefenen. De pas is bedoeld voor leerlingen die overstappen van het aangepaste vervoer (taxibusje leerlingenvervoer) of voor hen die een steuntje in de rug nodig hebben om zelfstandig te kunnen reizen met het OV.

U kunt de pas in de zomervakantie 2018 (21 juli t/m 2 september) gebruiken, op doordeweekse dagen vanaf 09.00 uur en op zaterdag en zondag de hele dag. De pas is geldig in alle bussen van Syntus (Twents) en de Blauwnet-treinen tussen Zutphen en Oldenzaal. De pas mag door 1 kind met 1 begeleider (18 jaar of ouder) gebruikt worden en alleen op het traject tussen huis en school.

Wilt u meer informatie over de oefen-pas of hier gebruik van maken? Neem dan contact op met mevrouw M. Bos of mevrouw M. Bekhuis van de gemeente Tubbergen, telefonisch via 0546-628000 of mail naar gemeente@tubbergen.nl