Coronavirus

Zakenpaspoort

Reist u veel? En heeft u meer ruimte in uw paspoort nodig voor douanestempels en visa? Dan kunt u een zakenpaspoort aanvragen. Dit paspoort is dikker dan een gewoon paspoort, namelijk 66 pagina’s. Een zakenpaspoort vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis.

Wat u moet weten

 

Afhalen of bezorgen

U kunt uw zakenpaspoort persoonlijk afhalen op het gemeentehuis of het laten bezorgen. Het bezorgen kost € 13,50 per document. Het document wordt dan op een door u gekozen dag en tijdstip bezorgd.

Wanneer klaar?

Het duurt 6 werkdagen voor uw zakenpaspoort klaar is.

Afspraak maken

Vanwege de coronamaatregelen is onze dienstverlening aangepast. U kunt bijvoorbeeld alleen nog op afspraak terecht in het gemeentehuis, ook als u uw paspoort, rijbewijs of ID-kaart komt ophalen. Gebruik de groene knop hierboven voor het maken van een afspraak.

Snel nodig

Heeft u uw zakenpaspoort snel nodig? Vraag aan de balie om een spoedaanvraag. Dat kan tot 12.30 uur. Uw paspoort kunt u de volgende werkdag ophalen. Als u uw oude paspoort kwijt bent, kan het wat langer duren.

Kwijt of gestolen

Bent u uw (zaken)paspoort kwijt of is het gestolen? U hoeft geen aangifte bij de politie meer te doen. U vult een verklaring van vermissing in aan de balie of u regelt het online middels het formulier 'Verklaring vermissing reisdocument. Daarna kunt u direct uw nieuw paspoort aanvragen. Vindt u alsnog uw paspoort? Lever dit dan in bij de gemeente, dit paspoort is namelijk niet meer geldig.

Reizen met kinderen

Reist u met uw kinderen naar het buitenland? En heeft u een andere achternaam dan zij? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. U heeft een bewijs nodig dat u de vader of moeder bent, of het ouderlijk gezag hebt. Gebruikt u daarvoor het formulier “aanvraag toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland” van de Marechaussee.

Visum

Gaat u naar het buitenland en wilt u weten of u een visum nodig heeft? De Rijksoverheid geeft hierover meer informatie. Een visum kunt u aanvragen op www.visum.nl.  

 

Geldigheid

Zakenpaspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder

10 jaar
Zakenpaspoort voor jongeren tot 18 jaar  5 jaar

 

Meenemen

  • Alle paspoorten en ID-kaarten die u hebt. Ook als ze zijn verlopen
  • Een pasfoto. De pasfoto mag op de dag van de aanvraag niet ouder zijn dan 6 maanden. Let op de eisen
  • Let op: in verband met de coronamaatregelen is het niet mogelijk om na 17.00 uur pasfoto’s te laten maken bij de fotograaf.

  • Bankpas of contant geld. U betaalt gelijk bij de aanvraag

Kosten

Zakenpaspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder €72,50

Zakenpaspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder,

met spoedaanvraag
€118,50
   
Bezorgkosten €13,50