Coronavirus

Wijzigingsplan op maat geeft lokale ondernemers meer uitbreidingsmogelijkheden

Publicatiedatum: 
13 mei 2020

Landbouwmechanisatiebedrijf Kuipers Lanz Bulldog Service wil graag uitbreiden in het buitengebied van Geesteren. Door de ruimte in het bestemmingsplan 'Tubbergen Buitengebied 2016' en een wijzigingsplan op maat, ondersteunt het college de mogelijkheid voor uitbreiding en groei.

Eigenaar Coen Kuipers benaderde de gemeente met de vraag of het mogelijk was om de bouwmogelijkheden op zijn perceel te vergroten. Met een nieuw wijzigingsplan wil het college inspelen op zijn aanvraag. Dit plan verruimt de gezamenlijke oppervlakte van bedrijfsgebouwen en overkappingen naar 125% van de huidige toegestane oppervlakte. Zo is de bouw van een nieuwe loods mogelijk voor Kuipers.

De mogelijkheid voor de verruiming komt voort uit het beleid dat is vastgesteld door de gemeente in het bestemmingsplan 'Tubbergen Buitengebied 2016'. “In dit beleid bestaat er een wijzigingsbevoegdheid, die ervoor zorgt dat wijzigingsplannen af te stemmen zijn op specifieke gevallen”, legt wethouder Erik Volmerink uit. “Als college willen we op die manier, net als bij het bedrijf van Kuipers, zorgen dat er voor ondernemers in het buitengebied ruimte is voor efficiënte bedrijfsvoering. We vinden het belangrijk te kijken naar hoe we kunnen helpen, naar wat er mogelijk is. Zo dragen we bij aan een duurzaam toekomstperspectief voor bedrijven in onze gemeente.” Bovendien zorgen lokale ondernemingen voor een groot deel voor de leefbaarheid binnen de kernen van de gemeente Tubbergen. Dat beseft ook de wethouder: “Lokale bedrijven zijn veel meer betrokken dan landelijke ondernemingen. Denk bijvoorbeeld aan sponsoring of aan het organiseren van activiteiten binnen de gemeente.”

Meer ruimte
Het wijzigingsplan ligt binnenkort zes weken ter inzage. Kuipers is benieuwd naar de uitkomst hiervan. “Mocht het door kunnen gaan, dan kunnen we stap voor stap verder bouwen aan dit mooie bedrijf. Met een extra loods komt er meer ruimte voor de opslag van onderdelen en meer structuur, waardoor we efficiënter kunnen werken.” Om te voldoen aan het erfinrichtingsplan wordt aan de zijkant van de nieuwe loods een houtsingel aangeplant. Een leefbaar platteland blijft een belangrijk aspect bij wijzigingsplannen.

Foto van bedrijf Kuipers Lanz Bulldog Service
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-