Coronavirus

Wethouder Bekhuis overhandigt wasteboard aan groep 8’ers

Publicatiedatum: 
23 feb 2021

Groep 8 van de Alphonsusschool in Harbrinkhoek-Mariaparochie kreeg afgelopen week een bijzonder cadeau. Uit handen van wethouder Ursula Bekhuis mochten de leerlingen een wasteboard in ontvangst nemen.

Dit wasteboard had de klas nog tegoed nadat zij op 13 maart 2020 samen met de wethouder bij ROVA op bezoek kwam voor de Groentour. De klas was de laatste groep dat jaar die de Groentour kon volgen, twee dagen later ging alles op slot vanwege de coronamaatregelen. De (toen nog) groep 7’ers kwamen tijdens de tour met het idee om plastic doppen te sparen voor een wasteboard om hiermee te laten zien wat voor leuke dingen je nog kan maken van afval.

“Ik ben tijdens de Groentour positief verrast door het enthousiasme en de voorbereiding van deze leerlingen”, vertelt wethouder Bekhuis trots. “Tijdens het bezoek waren er volop ideeën om pmd nog beter te scheiden. Dat enthousiasme bleek onverminderd te zijn toen ik vanochtend het wasteboard overhandigde. De leerlingen konden zich ons bezoek aan ROVA nog precies herinneren en waren erg blij met het wasteboard.”

Wat is een wasteboard?

Een wasteboard is een speciaal skateboard dat is gemaakt van gerecyclede doppen van plastic flessen. Omdat een skateboard gemaakt is van afvalstoffen is de naam wasteboard bedacht. Elk wasteboard is met de hand gemaakt en daarom uniek.

Terugwinnaars

De Groentour is een educatieprogramma van ROVA voor de bouwenbouw van het basisonderwijs.

De Groentour was op 13 maart speciaal voor leerlingen van de Alphonsusschool aangepast in het kader van de aanpak #Terugwinnaars. Deze aanpak wordt door de gemeente Tubbergen uitgevoerd om de kwaliteit van ingezameld pmd te verbeteren: www.tubbergen.nl/terugwinnaars.nl.

overhandiging wasetboard
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
Groentour met Urusla
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
basisschoolleerlingen met wasteboard
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-