Coronavirus

Week tegen Eenzaamheid bij Schakel Tubbergen

Publicatiedatum: 
30 sep 2021

Een positieve gezondheid en een goed gevoel van welbevinden, dat is waar we in Tubbergen voor gaan. Daarom heeft Schakel zich aangesloten bij Een tegen Eenzaamheid. Eenzaamheid is ook in Tubbergen aan de orde en veel inwoners hebben er last van. Schakel Tubbergen besteed tijdens de Week tegen Eenzaamheid (30 september tot en met 7 oktober) dan ook extra aandacht aan dit onderwerp.

Wat verstaan we nu eigenlijk onder eenzaamheid? En als je je eenzaam voelt, wat kun je daar dan aan doen en waar kun je terecht met vragen? Misschien wil je helpen en heb je een idee voor een initiatief, waar kun je dat dan aangeven en hoe kun je ermee aan de slag?

Schakel

Al deze vragen worden de komende week behandeld met teksten, foto’s en videoreportages. Houd Schakel dus goed in de gaten.

Eenzaamheid

Meer dan een miljoen mensen in Nederland hebben er last van. Ook in Tubbergen is het volgens wethouder Hilde Berning - Everlo een probleem. ‘Het kan ook financiële eenzaamheid zijn. Mensen die verjaardagen overslaan omdat ze geen geld hebben voor een cadeautje. Het komt voor onder jongeren en onder ouderen.’

Initiatieven

De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en het gevoel van het tekortschieten van welzijn of geluk. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij deze gevolgen het gevoel van eenzaamheid versterken. Schakel is er voor vragen over eenzaamheid maar ook voor andere vragen. ‘Wij krijgen geregeld vragen van mensen die iets willen betekenen maar nog niet precies weten hoe of hoe ze een initiatief moeten opstarten, ook met deze vragen kunnen mensen bij Schakel terecht’, aldus Marleen Wagenaar van SWTD.

Actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid 2021 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. meer dan 250 gemeenten en 160 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties mee. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken.

Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl of www.schakeltubbergen.nl

een tegen eenzaamheid
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-