Coronavirus

Voorkomen geuroverlast Fuite Veal staat voor college Tubbergen voorop

Publicatiedatum: 
27 sep 2018

Hoewel Fuite Veal geen vergunning heeft voor de acht containers die zij hebben geplaatst om slachtafval en huiden op te slaan, vindt het college dat ze mogen blijven staan. Maar het bedrijf moet er wel voor zorgen dat er zo snel mogelijk een vergunning voor verleend kan worden.

Wie wil ondernemen in de gemeente Tubbergen moet zich aan de regels houden. Zo niet, dan wordt er gehandhaafd. Dat is ook het geval bij Fuite Veal. “Het bedrijf heeft  een aantal containers geplaatst zonder een bouwvergunning”, zegt burgemeester Haverkamp. “Omliggende bedrijven hebben ons gevraagd om hierop te handhaven en dat hebben wij gedaan. Fuite Veal heeft hiervoor een dwangsom opgelegd gekregen.” Inmiddels heeft Fuite Veal een vergunningaanvraag ingediend.

De omliggende ondernemers eisten dat de containers ook worden weggehaald. “Het is een lastig dilemma. Wat betreft de omgevingsvergunning mogen de bouwsels er niet staan, omdat zij hiervoor nog geen bouwvergunning hebben. Anderzijds voorkomen ze wel geuroverlast. Niemand wil in de stank zitten”, zegt de burgemeester. “Aangezien Fuite een vergunning heeft om wekelijks 540 dieren te mogen slachten, is het wel belangrijk dat er alles wordt gedaan om geuroverlast te voorkomen.”

logo gemeente Tubbergen
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-