Coronavirus

Vluchtelingenwerk Oost Nederland dichterbij door vestiging in Tubbergen

Publicatiedatum: 
10 nov 2017

Vanaf 21 november 2017 vestigt Vluchtelingenwerk Oost Nederland zich in Tubbergen in ’t Netwerk aan de Oranjestraat 29. Vluchtelingenwerk Oost Nederland houdt zich bezig met het begeleiden van statushouders om mee te kunnen draaien in de maatschappij. Het is dan ook prettig dat dit gedaan kan worden in de woonomgeving van de statushouders in Tubbergen.

Wethouder Roy de Witte is blij met de verhuizing: “Wij vinden het belangrijk zoveel mogelijk zo dicht mogelijk bij de inwoners zelf te organiseren. Als men dus in de eigen woonomgeving begeleiding kan vinden die ze nodig hebben om mee te kunnen doen in de maatschappij past dat precies in ons beeld en beleid zoals we dat hanteren”. 

Ook Vluchtelingenwerk Oost Nederland is enthousiast over de verhuizing: “Nu gaat men met het openbaar vervoer of op de fiets naar de vestiging in Almelo. Deze reistijd is vanaf 21 november niet meer nodig en men kan op dinsdagen en donderdagen bij ons binnenlopen bij ’t Netwerk in Tubbergen”, vertelt Tamara Rada, teamleider van Vluchtelingenwerk.

Vrijwilligers

Vluchtelingenwerk Oost Nederland begeleidt statushouders het eerste jaar in deze nieuwe fase van hun leven. De stichting is dringend op zoek naar vrijwilligers om hen hierbij te helpen. “We bestaan namelijk voor een groot deel uit vrijwilligers”, vertelt Tamara Rada, “De taken van onze vrijwilligers zijn heel divers. Ze helpen met alledaagse dingen van kennismaken met de buren tot formulieren invullen, de huisarts bezoeken, juridische ondersteuning en arbeidsparticipatie. Ze helpen met alles wat er op een statushouder afkomt die een nieuw leven moet opbouwen in een nieuwe gemeente.”

Vrijwilligers bij Vluchtelingenwerk Oost Nederland hoeven geen specifieke opleiding te hebben. Inzet en betrokkenheid bij de medemens zijn de belangrijkste eigenschappen volgens de stichting. “We hebben een degelijk inwerkprogramma en goede begeleiding voor nieuwe vrijwilligers”, aldus Tamara Rada “Daarnaast organiseren we themabijeenkomsten en ontmoetingen met andere vrijwilligers, om in gesprek te gaan over de rol van begeleider en ervaringen uit te wisselen.” Het is tevens mogelijk om in het kader van een opleiding, oriëntatieplek of werkervaringsplek kennis op te doen bij Vluchtelingenwerk Oost Nederland.

Wilt u statushouders op weg helpen in de samenleving? Dan kunt u zich aanmelden als vrijwilliger. Voor het aanmelden als vrijwilliger of voor meer informatie over de stichting kunt u contact opnemen met Tamara Rada, teamleider van Vluchtelingenwerk Oost Nederland op telefoonnummer 06-23403715 of per mail trada@vluchtelingenwerk.nl. Meer informatie over de stichting is ook te vinden op de website www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland.

Logo_VluchtelingenWerk
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-