Coronavirus

Verharding zandweg in Langeveen

Publicatiedatum: 
24 apr 2020

De temperatuur loopt op en zon laat zich vaker zien, voor veel mensen een reden om wat meer in de tuin door te brengen. Voor bewoners aan het laatste deel van de Grensweg in Langeveen is dit echter niet zo simpel. Zij wonen aan een zandweg waar het verkeer zorgt voor stofoverlast. Om dit probleem te verhelpen wordt de verharding van de weg verlengd.

Het laatste deel van de Grensweg in Langeveen is onverhard. Bij droog weer veroorzaakt het verkeer dat erlangs komt veel overlast van stof. “De omwonenden hebben soms dagelijks een laagje stof op de vensterbank binnen liggen”, vertelt Gerbert Jan Hendriksen, voorzitter van de dorpsraad Langeveen. “Dit heb ik zelf ook gezien, het lijkt wel alsof het dwars door de kozijnen heen waait. Dat is natuurlijk heel vervelend en ook niet goed voor de gezondheid.” Fietsers en wandelaars maken vanwege het stuifzand ook nauwelijks gebruik van het fiets-voetpad langs de zandweg.

De dorpsraad zette de wens om de weg te verharden op de agenda en zo kwam het in het Maatschappelijk Akkoord Tubbergen te staan, op de kernagenda van Langeveen. “De weg trekt veel grensverkeer wat de stofoverlast veroorzaakt”, aldus wethouder Erik Volmerink. “We hebben de afgelopen jaren geprobeerd om de zandweg in goede staat te krijgen, maar de overlast bleef. Daarom hebben we, na overleg met de dorpsraad en omwonenden, als college besloten om een deel van de Grensweg verder te verharden. Zo kunnen de omwonenden weer prettig in en rond hun eigen huis leven en dat vinden we belangrijk”, aldus wethouder Volmerink. Het stuk zandpad dat verhard wordt is 160 meter lang. Het laatste gedeelte van de zandweg ligt tussen de begroeiing en hier wonen geen mensen, hierdoor is de stofoverlast daar minder. Dit deel zal onverhard blijven.

Zowel de dorpsraad als de omwonenden zijn blij met deze oplossing. “Het probleem speelde al bijna 25 jaar. De vorige voorzitter Gerard Avéres heeft hier ook veel voor betekend”, licht Hendiksen toe. “Maar elke oplossing die was gevonden hielp maar even. Wij zijn daarom erg blij dat de verharding wordt verlengd maar die weg niet geheel verhard wordt, want we willen voorkomen dat het een racebaan wordt.” Nadat het besluit van het college ook door de gemeenteraad is goedgekeurd kan er na de zomervakantie gestart worden met de aanleg van de verharding.

Langeveen grensweg
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-