Veranderingen in vergoeding oud papier en karton in Tubbergen

Vanaf 1 januari 2023 gaat de gemeente Tubbergen een vast bedrag van €55,- per ton betalen aan verenigingen en scholen die oud papier en karton inzamelen. Tot nu toe kregen ze een wisselend bedrag, maar nu wordt het een vast bedrag. 

Voor verenigingen/scholen die de afgelopen 7 jaar meer ontvingen dan dit vaste bedrag, is er een overgangsregeling van twee jaar. De gemeente betaalt dan het verschil bij. Daarnaast draagt de gemeente bij aan de kosten van de aanschaf van een rollerpacker, een apparaat dat oud papier en karton nadrukt voor een efficiëntere opslag, in Albergen. Er wordt tevens een procedure gestart voor de plaatsing van een rollerpacker voor de Dr. Schaepmanharmonie in Tubbergen. 

Wethouder Frank Niens: "We juichen toe dat verenigingen en scholen deze initiatieven omarmen. Hoe meer we afval scheiden, des te meer mogelijkheden ontstaan voor hergebruik en des te minder hoeft er verbrand te worden. Een eenvoudige handeling met grote impact op onze duurzame toekomst."

Om verenigingen te ondersteunen bij het efficiënter verzamelen van oud papier en karton, stelt de gemeente Tubbergen jaarlijks €1.500,- per vereniging beschikbaar voor diegenen die nog niet over een rollerpacker beschikken.