Coronavirus

In veertig minuten met de bus van Tubbergen naar Hardenberg

Publicatiedatum: 
26 nov 2019

Vanaf maandag 16 december is het mogelijk om vanuit Tubbergen rechtstreeks met de bus naar Hardenberg te reizen. Daarmee wordt een wens van de gemeente Tubbergen werkelijkheid. Het is één van de wijzigingen die in Twente wordt doorgevoerd in verband met de nieuwe dienstregeling die over drie weken van start gaat.

Buurtbus 591 sluit vanuit Tubbergen in Bruinehaar straks ieder uur aan op buurtbus 598 richting Hardenberg. Reizigers stappen vanaf 07.07 uur ’s ochtends tot 17.12 uur ’s middags over in Bruinehaar bij halte Driesprong bij de Protestantse kerk. Daarnaast rijden de bussen per 16 december op donderdagavond door tot 20.12 uur en op zaterdagmiddag van 12.12 tot 17.12 uur. Dat maakt het voor reizigers mogelijk om een koopavond te bezoeken. De exacte tijden van beide buurtbussen en de volledige dienstregeling zijn te vinden op www.twents.nl. Ook is de reis vanaf 16 december te plannen via de reisplanner op www.9292.nl.

Reis gemakkelijk met de ov-chipkaart
Reizen met de buurtbus gaat gemakkelijk met de ov-chipkaart. Omdat de rit door twee verschillende bussen gereden wordt, is het noodzakelijk om bij het overstappen in- en uit te checken. Het is ook mogelijk om een los kaartje in de bus te kopen. In verband met de veiligheid in de bussen is het sinds een jaar niet meer mogelijk om in de bussen van Twents met contant geld te betalen. Ben je nog niet in het bezit van een ov-chipkaart? Kijk op www.ov-chipkaart.nl voor alle verkoop- en oplaadpunten.

Vrijwilligers gezocht
Heb jij één keer per week een paar uur vrij en wil jij ook een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van jouw eigen woonomgeving? Misschien lijkt het je dan leuk om chauffeur te worden op de buurtbus tussen Tubbergen en Bruinehaar. Kijk op www.twents.nl/buurtbus voor meer informatie.

Route van de bus
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-