Vaststelling bestemmingsplan Tubbergen, De Esch

Publicatiedatum: 
5 sep 2019

Het merendeel van de mensen die in de gemeente Tubbergen zijn geboren, willen daar graag hun leven lang blijven wonen. Met 51 woningen voor zowel jongeren als ouderen, voorziet woningbouwplan De Esch in die behoefte. Toch riep het ontwerpbestemmingsplan een aantal zienswijzen op. Deze zijn inmiddels beantwoord en het plan wordt maandag 9 september in de commissie besproken.

Het plan voorziet in 51 woningen voor zowel jongeren als ouderen. Dat betekent dat een groot aantal starters, doorgroeiers en senioren kunnen bouwen. Met het plan wordt tegelijkertijd het nu braakliggende terrein van het voormalig tuincentrum De Esch herontwikkeld.

Wethouder Hilde Berning is blij dat de realisatie van het plan met de beantwoording van de zienswijzen en de voorgenomen vaststelling weer een stap dichterbij is gekomen. “We hebben met name veel jonge starters op de woningmarkt die graag in Tubbergen willen blijven wonen”, weet ze.  “Ook zijn er ouderen die graag willen verhuizen naar een woning waar bijvoorbeeld alles gelijkvloers is. We zijn blij dat we hen met dit plan tegemoet kunnen komen.”

Op maandag 23 september wordt over de vaststelling van het bestemmingsplan een besluit genomen in de raadsvergadering.

huisje.jpg
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-