Uw buurt veilig: sluit aan bij Whatsapp Buurtpreventie

Publicatiedatum: 
8 nov 2018

Een veilige woon- en leefomgeving is voor iedereen belangrijk. Whatsapp Buurtpreventie kan hieraan bijdragen. In de gemeente Tubbergen is er in elk dorp zo’n whatsappgroep met inwoners die samen een oogje in het zeil houden. Verdachte situaties kunnen in de app worden gemeld en men kan aangeven of 112 al is gebeld (indien nodig). Doordat er relatief snel en eenvoudig veel buurtbewoners worden bereikt, kan het voor inbrekers en andere ongenode gasten lastiger zijn om hun slag te slaan. Zo draagt de Buurtpreventie Whatsapp-groep bij aan de veiligheid en leefbaarheid bij u in de buurt.

Sluit aan bij de whatsappgroep in uw dorp!

Wij nodigen ook u uit om zich aan te sluiten bij een van de groepen. Dit kunt u doen door u te melden bij de beheerder in uw dorp. Op de website van de gemeente Tubbergen is een overzicht beschikbaar van beheerders en contactgegevens. Daar vindt u tevens een Handreiking WhatsApp Buurtpreventie met onder andere de doelen en spelregels van de WhatsApp Buurtpreventie.

Beheerders bijeenkomst

De Whatsapp Buurtpreventie is in de gemeente Tubbergen in 2016 gestart, onder leiding van raadslid Karin Reinerink. De gemeente en de politie juichen het initiatief van de WhatsApp-groepen van harte toe, omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk. Op donderdagavond 1 november zijn alle beheerders uitgenodigd in het gemeentehuis in Tubbergen om te praten over de voortgang in de groepen. Door de politie zijn de beheerders geïnformeerd over het gebruik van de buurtpreventie groepen en de beheerders hebben onderling ook ervaringen en diverse tips en trucks uitgewisseld.

whatsapp buurtpreventie
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-