Tweede Kamerverkiezingen 2017

Op woensdag 15 maart 2017 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Meer informatie over deze verkiezingen vindt u hier.

U  mag pas stemmen als u 18 jaar of ouder bent en een Nederlandse nationaliteit hebt, mits uw kiesrecht niet is ontnomen.
 

Stemmen

Kiezers woonachtig in de gemeente Tubbergen krijgen ongeveer 14 dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen hun stempas thuisgestuurd. Wilt u stemmen, neem dan uw stempas plus een geldig identiteitsbewijs mee naar een van de stembureaus. Klik hier voor een overzicht van de stembureaus in de gemeente Tubbergen. De stembureaus zijn geopend van 07:30 tot 21:00 uur. Bij het stembureau ontvangt u een stembiljet. Met dit stembiljet kunt u uw stem uitbrengen op een kandidaat die op dit stembiljet staat. Meer informatie over het stemmen en wat als geldig identiteitsbewijs wordt gezien vindt u op de veel gestelde vragen (nr. 9).
 

Stempas kwijt of geen ontvangen?

Als u ten onrechte geen stempas hebt ontvangen of uw stempas bent verloren kunt u een vervangende stempas aanvragen. Ook als uw stempas ernstig beschadigd is, kunt u een nieuwe stempas aanvragen. Hoe dit werkt leest u in de veel gestelde vragen (nr. 12).

Voor een schriftelijke aanvraag heeft u het aanvraagformulier vervangende stempas (J8) nodig. Vergeet niet een kopie van uw geldig identiteitsbewijs mee te sturen.
Let op! Een schriftelijk verzoek tot afgifte van een vervangende stempas voor de Tweede Kamerverkiezingen moet uiterlijk vrijdag 10 maart 2017 bij afdeling Klant Contact Centrum, team Burgerzaken, zijn ontvangen.

U kunt ook persoonlijk aan de balie van het gemeentehuis in Denekamp/Tubbergen een vervangende stempas aanvragen bij het team Burgerzaken. Klik hier voor de openingstijden. U dient hiervoor een geldig identiteitsbewijs te laten zien.
Let op! Een persoonlijk verzoek tot afgifte van een vervangende stempas voor de Tweede Kamerverkiezingen kan tot en met dinsdag 14 maart 2017 tot 12.00 uur.
 

Iemand anders voor u laten stemmen

Kunt u niet zelf naar het stembureau? Dan kunt u een ander voor u laten stemmen. Dit kan op twee manieren, via een onderhandse volmacht of via een schriftelijke volmacht. Hoe dit in zijn werk gaat leest u op de veel gestelde vragen (nr. 10). Een schriftelijke volmacht kunt u aanvragen met behulp van het aanvraagformulier stemmen bij volmacht (L8).
Let op! een verzoek tot schriftelijke volmacht moet uiterlijk vrijdag 10 maart 2017 zijn ontvangen door het team Burgerzaken. Als het verzoek is goedgekeurd, ontvangt de gemachtigde een volmacht bewijs waarmee hij of zij namens u kan stemmen.
 

Stemmen vanuit het buitenland

Bent woonachtig in het buitenland en niet ingeschreven in Nederland? Om vanuit het buitenland te kunnen stemmen voor deze verkiezing moet u zich eerst registreren. Dat kan tot en met 1 februari 2017.

Bent u wel ingeschreven in Nederland maar tijdelijk woonachtig in het buitenland (werk, studie, vakantie), dan kunt u op twee manieren stemmen; per brief of door een volmacht te verlenen. Hoe dat werkt? Dat leest u op de veel gestelde vragen (nr. 11).  
Let op!
- Voor het stemmen per brief dient u uiterlijk 15 februari een formulier in te leveren.
- Voor het verlenen van een schriftelijke volmacht moet uw aanvraagformulier stemmen bij volmacht (L8) uiterlijk vrijdag 10 maart 2017 zijn ontvangen door het team Burgerzaken. Als het verzoek is goedgekeurd, ontvangt de gemachtigde een volmacht bewijs waarmee hij of zij namens u kan stemmen.
 

Stemmen in andere gemeenten in Nederland

Wilt u ook kunnen stemmen bij stembureaus buiten uw eigen gemeente? Vraag dan een kiezerspas aan. Dit kan op twee manieren, persoonlijk of schriftelijk. Hoe dit werkt leest u op de veel gestelde vragen (nr. 8). Met deze kiezerspas kunt u voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017 bij alle stembureaus in Nederland stemmen. U kunt een kiezerspas aanvragen met het aanvraagformulier kiezerspas (K6).
Let op! U kunt persoonlijk een kiezerspas aanvragen uiterlijk op dinsdag 14 maart tot 12:00 uur.
Schriftelijk een kiezerspas aanvragen kan tot vrijdag 10 maart.

Stembureaus

De stembureaus zijn geopend van 07:30 tot 21:00 uur.

Nummer Stembureau Adres Woonplaats
1 Gemeentehuis Raadhuisplein 1 7651 CV Tubbergen
2 De Delle Hattinkstraat 4 7651 CL Tubbergen
3 RK BS de Wiekslag Bruno van
Ommenstraat 34
7651 BS Tubbergen
4 Ontmoetingsruimte De
Aanleg
De Aanleg 7 7678 VZ Geesteren
5 Zaal Kottink Dorpsstraat 36 7678 AW Geesteren
6 Kulturhus de Spil Oldenzaalseweg 86 7666 LH Fleringen
7 ’t Eschhoes Hooidijk 21 7661 RA Vasse
8 zaal Morshuis Ootmarsumseweg 159 7665 RX Albergen
9 Clubgebouw Concordia Refterstraat 3 7665 AB Albergen
10 Rabo Kultuurhoes Kerkstraat 77 7667 PV Reutum
11 Gemeenschapscentrum
De Gaarf
Kerklaan 2a 7679 VG Langeveen
12 Kulturhus Manderveen Manderveenseweg 70 7664 VV Manderveen
13 De Haambrink Almeloseweg 211 7614 LA Mariaparochie

 

Locaties verkiezingsborden

 

In de gemeente Tubbergen worden verschillende verkiezingsborden geplaatst waar de verkiesbare partijen hun posters mogen aanplakken. Klik hier voor de locaties van de verkiezingsborden in de gemeente Tubbergen.

Veel gestelde vragen

Klik hier voor een overzicht van veel gestelde vragen over het stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017.

Openbare kennisgevingen

Alle formulieren op een rij