Coronavirus

Twee Kampeerfeesten beëindigd

Publicatiedatum: 
17 jul 2018

Twee van de kampeergroepen in de gemeente Tubbergen moesten dinsdag hun kampement opbreken. Ondanks het ondertekenen van de spelregels, werd tijdens een controle bij deze twee groepen grote hoeveelheden alcohol aangetroffen. “Hoe jammer we het ook vinden, deze jongeren houden zich niet aan de spelregels en dat betekent voor hen einde oefening”, meldt burgemeester Haverkamp.

Kampeerfeesten moeten kunnen, vindt het college van de gemeente Tubbergen. Maar het moet wel veilig en verantwoord gebeuren. Daarom zijn er samen met jongeren, ouders en grondeigenaren spelregels opgesteld, waaraan de jeugdige vakantiegangers zich moeten houden. Om te kijken of dat ook werkelijk gebeurt, maakt gemeentelijk toezichthouder Nico dagelijks een ronde langs de groepen. Dat resulteerde dinsdag in het beëindigen van twee kampeerfeesten.

“De jeugd heeft zelf de spelregels aangedragen. En als we samen afspraken maken, is het ook de bedoeling dat we ons daar samen aan houden. Gebeurt dat niet, dan is het einde oefening”, zegt de burgemeester. “Daar zijn wij heel helder in, met name als het gaat om overmatig alcoholgebruik, zoals bij deze twee groepen het geval was. Dat vinden we jammer. Maar gelukkig zijn er ook een heleboel groepen waar het wel goed gaat en waar jongeren veel lol hebben met elkaar.”

De spelregels zijn niet alleen ondertekend door de jeugd, maar ook door hun ouders en de grondeigenaren. “Jongeren onder de 18 kunnen zelf geen drank kopen. Laten we als ouders zo verstandig zijn om hen hierin ook niet te faciliteren”, benadrukt de burgemeester.

Logo Tubbergen GOED
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-