Coronavirus

Tubbergse raad zegt ‘ja’ tegen de Huiskamer van Manderveen

Publicatiedatum: 
16 dec 2020

Tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar 2020 werd Manderveen voor haar harde werken beloond met een positief besluit van de voltallige raad over de financiële bijdrage aan het realiseren van de Huiskamer van Manderveen, een plek waar alle inwoners van het dorp elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken. Dit besluit is een mooie mijlpaal in het proces Mijn Manderveen 2030.  

Het plan mag dan misschien wat kosten, maar zal met name op sociaal gebied nog veel meer opleveren. Bovendien gaat Manderveen ook zelf de handen letterlijk en figuurlijk uit de mouwen steken bij de bouw. Allemaal factoren die voor de raad doorslaggevend waren voor het nemen van een positief besluit. “Dit is een prachtig moment”, vindt kernwethouder Erik Volmerink. “Er zijn al veel projecten uit het Maatschappelijk Akkoord gerealiseerd, en dit is een plan , waarbij het dorp op veel vlakken toekomstproof wordt gemaakt. We zijn heel trots op de manier waarop Manderveen hierin het initiatief heeft genomen en blij met de prettige samenwerking tussen inwoners en gemeente.”

Jos Heidkamp (stuurgroep Huiskamer Manderveen) is het volmondig met de wethouder eens. “Al een aantal jaar werken we hard aan de plannen voor de Huiskamer in Manderveen en we zijn dan ook heel blij met deze belangrijke mijlpaal”, vertelt hij. “We creëren een plek waar iedereen elkaar ontmoet en spreekt, zodat een helpende hand toegestoken kan worden als dat nodig is. Het huiskamergevoel is onmisbaar voor de zorg om en voor elkaar. En dat organiseren de Manderveners samen, van begin tot eind. Begin volgend jaar  gaan we ervanuit dat de schop de grond in kan en zetten we met z’n allen de schouders eronder!” 

Het behouden van de basisschool 7 Mijlen in het dorp heeft steeds centraal gestaan binnen de plannen, want zolang een dorp een school kent, blijft het aantrekkelijk voor jonge gezinnen. “De school is een belangrijke speler voor de leefbaarheid van een dorp”, vindt onderwijswethouder Hilde Berning. “Juist deze combinatie waarin onderwijs en sociale activiteiten hand in hand gaan, zorgt voor een enorme meerwaarde. Die visie vraagt om een passende multifunctionele huisvesting midden in de maatschappij; een school van, voor en door de inwoners van Manderveen.”

Ook volgens basisschooldirecteur Renee Weijers biedt het plan Huiskamer Manderveen enorme kansen voor het onderwijs én het dorp. "Onder één dak kan de ontmoeting tussen kinderen en dorpsbewoners veel gemakkelijker plaatsvinden. We gaan gebruik maken van elkaars talenten. Dit zal een enorme impuls zijn voor het onderwijsaanbod, denk aan vakgebieden als techniek, muziek, sport en creatief. Kinderen ontdekken hun verborgen talenten en dorpsbewoners gebruiken hun talenten om de Manderveense kinderen nog beter voor te bereiden op de toekomst."

Raadszaal Tubbergen
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-