Coronavirus

Tubbergenaar zorgt voor mooiere kantine in nieuwe sporthal Tubbergen

Publicatiedatum: 
8 jun 2018

Toeschouwers in de nieuwe sporthal in Tubbergen kunnen straks vanuit de kantine nog beter genieten van het sportspel. In tegenstelling tot ramen met kozijnen, is er namelijk een volledige glaswand geplaatst, die optimaal zicht biedt in de sportzaal. Dit mede dankzij Tubbergenaar Rudy Bekhuis.

Volgens de oorspronkelijke plannen zouden er ramen met kozijnen komen aan de kant waar de kantine uitkijkt op de sportzaal. “Kozijnen belemmeren het zicht op de sporters”, vertelt Rudy. “De volglazen wand die nu geplaatst is heeft geen kozijnen, alleen naden van slechts een paar millimeter dik waar de ruiten tegen elkaar aan zijn gelijmd. Hierdoor kun je vrij de zaal in kijken en als toeschouwer vanuit de kantine de wedstrijden nog beter volgen. En uiteraard is het glas doorval veilig” Het bedrijf Alverre Techniglas, waar Rudy bedrijfsleider is, plaatste de volglazen wand.

De gemeente is erg blij met het initiatief van Rudy. “Een volglazen wand kost natuurlijk meer dan het oorspronkelijke idee”, vertelt wethouder Roy de Witte. “Er was eigenlijk geen geld voor, maar Alverre Techniglas heeft de wand geleverd voor een prijs die binnen ons budget valt. Dat is fantastisch. Ik vind dit een typisch voorbeeld van de Tubbergse noaberschap, waar men samen gaat voor het beste resultaat. Dankzij deze glaswand wordt de sporthal nog mooier. We kunnen straks met ons allen nóg meer genieten van de wedstrijden en trainingen.”

Daar sluit Rudy zich helemaal bij aan. “Als inwoner van Tubbergen ben ik extra betrokken bij de bouw van de sporthal, daarom vond ik dat de volglazen wand er gewoon moest komen. Het past ook perfect bij de stijl van de sporthal. De balustrade aan weerskanten van de kantine is namelijk ook helemaal van glas en deze loopt nu mooi over in de volglazen wand. Dat geeft veel meer uitstraling. Daarnaast gaan glas en Tubbergen natuurlijk goed samen; er gebeurt in Tubbergen steeds meer op het gebied van glas. Denk aan Glasrijk, de Glinstering en de plannen voor het Glashoes. Dan is het toch hartstikke mooi dat je dit ook in de sporthal terug ziet. Ik hoop zelf dat meer ondernemers en misschien wel inwoners geïnspireerd raken om ook iets bijzonders op het gebied van glas te realiseren.”

glaswand kantine sporthal tubbergen
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-

V.l.n.r: 
wethouder Roy de Witte en Eddy Arens, Martin van Benthem, Kay te Wierik en Rudy Bekhuis (Alverre Techniglas)
Zicht vanuit kantine
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-