Coronavirus

Tubbergen huldigt haar sportkampioenen tijdens drukbezocht Jumping Schröder Sportgala

Publicatiedatum: 
23 mei 2019
Woensdagavond 22 mei werd voor de derde keer het Jumping Schröder Sportgala georganiseerd. Het gala vond plaats in een volle tent tijdens Jumping Schröder en kende alleen maar winnaars. Sportief Tubbergen liet zien dat zowel in de breedte als aan de top sport op hoog niveau wordt beoefend. Het sportgala bleek opnieuw een goed platform om al deze sporters uitbundig in het zonnetje te zetten.

Aan het begin van de avond werden de kampioenen die Tubbergen rijk is, gehuldigd door  burgemeester Haverkamp en Ben, Wim en Gerco Schröder.  En dit waren er veel! 2018 was een goed sportjaar voor de gemeente Tubbergen. De prijzen werden in vijf sportcategorieën uitgereikt. De voorgedragen kandidaten kwamen uit maar liefst twaalf verschillende sportdisciplines en negen verschillende kernen. Alle voorgedragen kandidaten kregen tijdens het sportgala lof voor hun bijzondere prestaties.

Sporttalent en jeugdsportploeg
Vijf kandidaten vertegenwoordigden de categorie sporttalent van Tubbergen. Pien Hindriksen, voetbalster bij PEC Zwolle en zelf winnares van deze prijs bij de eerste editie van het sportgala in 2016, maakt de winnaar bekend. Ze mocht de prijs overhandigen aan Wies Bekhuis. Dit volleybaltalent werd in 2018 derde op het Nederlands Kampioenschap beachvolleybal.

Vijf ploegen streden voor de titel jeugdsportploeg van de gemeente Tubbergen. In deze categorie ging het meisjes MC1 volleybalteam van de Krekkers uit Harbrinkhoek-Mariaparochie er met de prijs vandoor. De meiden werden kampioen in de hoofdklasse, de topklasse én werden Nederlands kampioen voor gesloten clubs. Burgemeester Haverkamp reikte de prijs uit.

Sportman en sportvrouw
Wendy van der Wal, die zelf op Olympisch niveau rolstoelbasketbal speelde, maakte de winnares bekend in de categorie met vier genomineerden voor de titel sportvrouw. Triatleet Saskia Bekhuis uit Vasse sleepte de titel in de wacht, omdat zij de kwart triatlon in Vroomshoop in haar klasse won en diverse 2e en 3e plaatsen behaalde, waaronder zilver op de Olympische afstand in Holten.  

Thijs Houwing, oud speler van FC Twente, De Graafschap en SC Cambuur, reikte de prijs uit aan de sportman. Bent Viscaal uit Albergen, in 2017 nog uitgeroepen tot Sporttalent, kwam als winnaar uit de bus. De autocoureur werd in 2018 vice-kampioen in de Euro Formula Open en werd Rookie Kampioen. Hij behaalde maar liefst 12 podiumplaatsen in 2018.

Sportploeg
In de categorie sportploeg streden vijf teams voor de titel. Winnaar werden de heren van KV Mander 1, die uit handen van ISU president Jan Dijkema de felbegeerde trofee in ontvangst mochten nemen. Het team schreef historie door in één seizoen alle vier titels binnen de klootschietsport op nationaal niveau te winnen: winnaar van de Landelijke straatcompetitie, winnaar van de NKB Beker straat, winnaar van de NKB beker Veld én winnaar Clubteams Veld.

Sociale Sportprijs, Sportwaarderingsprijs en publieksprijzen
Sportwethouder Roy de Witte reikte de Sociale Sportprijs 2018 uit aan het JG1 team van VV Reutum dat superblij was met deze prijs als waardering. Voorzitster Loes Ritzen reikte namens de sportraad de nieuwe Sportwaarderingsprijs uit. Deze prijs ging naar de organisatie van de Noabercup die een gemeentelijke tenniscompetitie opzette in 2018. De publieksprijzen werden uitgereikt door Wout Gehring aan Maud Haarhuis en VV Manderveen Vr1 die zichtbaar blij waren met deze prijs.

Presentatie
De vele prijsuitreikingen werden afgewisseld met optredens van zangeres Anne Slaghekke en dansgroep By Sandra. Het Sportgala werd afgesloten met het nummer We Are The Champions  van Queen, een hulde die alle aanwezige sporters meer dan terecht toekwam. De presentatie van het sportgala was in handen van Moniek Kleinsman.

groepsfoto sportgala 2019
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-