Coronavirus

Training ‘Van idee naar sociale onderneming’ door ROZ

Publicatiedatum: 
20 apr 2018

Een sociale onderneming starten kost tijd, energie en een goede voorbereiding. Voor iedereen die wil weten hoe je dit aan moet pakken of sociaal ondernemen wil integreren binnen het eigen bedrijf, organiseert ROZ de training ‘Van idee naar sociale onderneming’. In drie avonden, donderdag 13 september, 4 oktober en 25 oktober 2018, wordt de basis gelegd voor je sociale onderneming. De training vindt plaats in Hof van Twente bij Boekwerk (De Höfte 9 in Goor).

Er zijn veel mensen met goede ideeën om maatschappelijke problemen aan te pakken. Mensen die maatschappelijke impact willen creëren met hun (nog te starten) bedrijf. In deze training geeft ROZ inzicht in wat er allemaal bij komt kijken. Aan de hand van het Social Business Model Canvas komen alle aspecten van het sociaal ondernemerschap aan bod en gaan de deelnemers aan de slag met hun eigen businesscase.

Na het volgen van deze training weten de deelnemers welke impact zij willen maken met hun onderneming en zijn zij in staat om een gezond verdienmodel neer te zetten. Ook weten ze met wie zij moeten samenwerken om doelen te bereiken. ROZ geeft inzicht in de mogelijkheden om de plannen te financieren en leert de deelnemers het plan te pitchen. Er is ook een netwerk voor sociaal ondernemers waar de deelnemers lid van kunnen worden, wanneer zij gestart zijn met de onderneming.

Deze training wordt verzorgd door Marte di Prima en Ilse van den Brand, experts sociaal ondernemen bij ROZ, en is een vervolg op de drukbezochte oriëntatietraining Sociaal ondernemen. De training wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Aanmelden

Deelname is gratis. Aanmelden voor deze training kan via de website http://trainingen.rozgroep.nl. Er is plek voor 12 deelnemers, wees er snel bij.

Van idee naar sociale onderneming 28mei2018-2
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-