Coronavirus

Toeristisch Glinsterend Tubbergen klaar voor het toeristenseizoen!

Publicatiedatum: 
26 mrt 2018

Het toeristenseizoen staat voor de deur. De recreatiebedrijven maken zich op om de gasten te ontvangen en ook Stichting Toeristisch Glinsterend Tubbergen is klaar voor het nieuwe seizoen.

Stichting Toeristisch Glinsterend Tubbergen is vorig jaar opgericht als opvolger van de VVV en richt zich op de marketing van het toerisme in Tubbergen voor en door ondernemers uit de gemeente. Hierbij werkt de stichting nauw samen met TwenteMarketing. “De stichting zorgt bijvoorbeeld dat de Tubbergse campagne goed aansluit bij de campagne ‘Tijd zat in Twente’ van Twente Marketing. Zo kunnen we elkaar versterken en promoten we Tubbergen binnen en buiten Twente”, legt toeristisch beleidsambtenaar Ilse Nijmeijer uit. “Ook is er gezamenlijk marketingpakket van Toeristisch Glinsterend Tubbergen en Twente Marketing voor ondernemers uit Tubbergen ontwikkeld. Dit is uniek binnen Twente en een echte primeur voor onze Tubbergse ondernemers.”

Toeristisch belevingsonderzoek

In 2017 is onderzocht hoe toeristen Tubbergen beleven. Uit dit onderzoek blijkt dat bezoekers van de gemeente Tubbergen erg positief zijn en hun verblijf gemiddeld ruim een acht geven. De meeste toeristen zijn 55 jaar of ouder en ze komen naar Tubbergen voor de natuur en de mogelijkheden om te fietsen. Bijna de helft van de ondervraagde toeristen is een vaste gast; zij zijn hier al vier keer of vaker op vakantie geweest. Een kwart van de toeristen heeft Tubbergen als bestemming aangeraden gekregen van familie of vrienden. De informatie uit het onderzoek vormt een belangrijke basis voor het blijven ontwikkelen van de bestemming Tubbergen door Stichting Toeristisch Glinsterend Tubbergen en de Gemeente Tubbergen.

Marketingcampagne Tubbergen

‘De Glinstering’ is in 2017 gestart door de realisatie van het eerste Glinsteringsobject op het Raadhuisplein. De Glinstering is echter meer dan glimmende stenen. De Glinstering moet ook het verhaal van Tubbergen gaan vertellen; over een glinsterende gemeenschap, met glinsterende ondernemers en toeristische parels, verhalen, landschappen en evenementen. Stichting Toeristisch Glinsterend Tubbergen gebruikt ‘de Glinstering’ als basis voor haar marketingcampagne. De marketingcampagne wordt dit jaar gelanceerd en zal aansluiten bij de ‘Tijd zat in Twente’ campagne van Twente Marketing.

Tubbergen en Vasse centraal

Het afgelopen jaar is Toeristisch Glinsterend Tubbergen in gesprek gegaan met de ondernemersverenigingen en dorpsraden van de negen kerkdorpen in de gemeente. Alle dorpen vonden dat in de marketing de focus moet liggen op de kernen Tubbergen en Vasse met Mander en Hezingen en de natuurgebieden. Daarnaast moet voldoende aandacht zijn voor alle toeristische parels verspreid over de gehele gemeente. Tevens biedt Stichting Toeristisch Glinsterend Tubbergen ondernemers de mogelijkheid zich te onderscheiden door middel van het afnemen van een marketingpakket.

Recreatiekrant

Om te laten zien wat voor moois Tubbergen te bieden heeft, brengt Toeristisch Glinsterend Tubbergen komend seizoen twee recreatiekranten uit. De informatie op de 16 toeristische informatielocaties wordt geactualiseerd en ook de website beleeftubbergen.nl krijgt een update. Tubbergen zal ook worden gepromoot in verschillende publicaties, zoals het TwenteMagazine.

Stichting Toeristisch Glinsterend Tubbergen is te bereiken via info@beleeftubbergen.nl. Bij vragen over het toeristisch onderzoek of algemene ontwikkelingen kan er contact opgenomen worden met Ilse Nijmeijer via i.nijmeijer@noaberkracht.nl

reutum
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-