Teruggekeerd Sportgala Tubbergen groot succes

Publicatiedatum: 
19 mei 2017

Donderdag 18 mei werd voor de eerste keer sinds lange tijd weer een sportgala van Tubbergen georganiseerd. Het gala, dat gehouden werd tijdens Jumping Schröder in een volle tent, kende enkel winnaars. Alle voorgedragen kandidaten kregen veel lof voor hun bijzondere prestaties. Daarnaast bleek het sportgala ook een goed platform om de kampioenen (eerste teams) die Tubbergen rijk is in het zonnetje te zetten. Dit zijn VV Reutum A1, Tornado Geesteren, VKC’03 gemengd O-17 en Handbal Vasse dames 1. Zij werden door burgemeester Haverkamp en de broers Ben en Wim Schröder gehuldigd.

De presentatie van het sportgala was in handen van Moniek Kleinsman. De prijsuitreikingen werden afgewisseld met optredens van dansgroep Funk Rockerz en zanger Job Lentferink . Het gala werd afgesloten met het nummer We Are The Champions  van Queen, een hulde die alle aanwezige sporters meer dan terecht toekwam.

Winnaars sportcategorieën

De prijzen in 5 sportcategorieën werden uitgereikt: sporttalent, jeugdsportploeg, sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar 2016. De prijzen werden uitgereikt door respectievelijk: Arnold Bruggink, burgemeester Haverkamp, Ben en Wim Schröder, Olga Assink en wethouder Roy de Witte.

Sporttalent van 2016
Genomineerd: Pien Hindriksen, Noëlle Droste en  Rosanne Maathuis
Gewonnen: Pien Hindriksen, voetbalster Twente onder 16 en Nederlands Elftal onder 16.

Jeugdsportploeg van 2016
Genomineerd: Stevo B1, Dynamo Tubbergen MA1, Krekkers Meisjes C1
Gewonnen: Krekkers Meisjes C1, Nederlands kampioen bij Nederlands Open Jeugd Clubkampioenschappen 2016, categorie C.

Sportvrouw van 2016
Genomineerd: Fleur Kokhuis, Moniek Tenniglo, Nicole Oude Luttikhuis
Gewonnen: Nicole Oude Luttikhuis, volleybalster Eurosped TVT (beker gewonnen) en in 2016 overstap gemaakt naar Ladies in Black Aachen (hoogste niveau van Duitsland).

Sportman van 2016
Genomineerd: Maurits Lammertink, Rob Scholten, Bram Kemna
Gewonnen: Maurits Lammertink, wielrenner en winnaar van Ronde van Luxemburg en op WorldTour niveau actief bij Team Katusha Alpecin (kans op deelname Tour de France).

Sportploeg van 2016
Genomineerd: Stevo 1, Jolly Jumpers dames 1, Dames KV de Veldhoek
Gewonnen: Jolly Jumpers dames 1, basketbalteam met enkel Tubbergse speelsters, kampioen in de hoofdklasse en gepromoveerd naar de promotiedivisie.

op onderstaande foto staan alle winnaars uit de bovenstaande categorieën

Winnaars sportgala 2017
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-