Coronavirus

Succesvolle BGT-Techniekdagen

Publicatiedatum: 
17 jul 2018

De gemeente Tubbergen kijkt samen met de BGT Tubbergen, Rabobank Noord en West Twente en Zikke terug op een succesvolle nieuwe invulling van de BGT Techniekdagen. In de maand april hebben 280 leerlingen uit groep 6 t/m 8 van de basisscholen in de gemeente Tubbergen de wereld van de techniek ontdekt in bedrijven.

Gedurende drie weken konden de leerlingen na schooltijd een kijkje in de keuken nemen bij negen verschillende bedrijven: Albo Deuren, Pr8 Architecten, Rabobank Noord en West Twente, Steggink Infra, Bouwbedrijf Steggink, Loohuis Installatietechniek, Loohuis Communicatie & IT, Bouwmetaal en Oude Wesselink Kozijnen.

Zowel de leerlingen als de ondernemers reageerden positief op de Techniekdagen ‘nieuwe stijl’. De leerlingen gaven aan een reëel beeld van de bedrijven te krijgen waar ze normaal niet zomaar binnen kunnen kijken. De ondernemers waren vooral enthousiast over de motivatie van de leerlingen. Doordat de leerlingen zelf de keuze voor de verschillende bedrijven konden maken, waren ze ook oprecht geïnteresseerd.

Na afloop van de BGT Techniekdagen werden de leerlingen uitgedaagd een vlog te maken waarin ze hun ervaringen over de Techniekdagen konden vertellen. Wies, Mette en Madin van de Wiekslag wonnen met hun vlog een bedrag van € 250,- waarmee ze een leuke activiteit met hun klas mogen organiseren. Bekijk
hier de winnende vlog met als inleiding de BGT Techniekdagen weergegeven in cijfers.

Wil je als ondernemer graag deelnemen aan de BGT Techniekdagen? Meld je aan via stichting@zikke.nl.