Coronavirus

Succesvol kijkje in de keuken bij BGT-Techniekdagen

Publicatiedatum: 
25 apr 2018
280 leerlingen namen de afgelopen 3 weken op verschillende middagen een kijkje in de keuken bij 9 bedrijven in de gemeente Tubbergen. Op eigen initiatief melden deze leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het Canisius Tubbergen zich aan voor een bedrijfsbezoek in hun vrije tijd. En ze beleefden, naar eigen zeggen, topmiddagen!

In samenwerking met de gemeente Tubbergen, Rabobank Noord en West Twente en BGT Tubbergen heeft Zikke een nieuwe invulling aan de de BGT Techniekdagen gegeven. Met als doel om kinderen al vroeg kennis te laten maken met de wereld van techniek. En kinderen laten ervaren dat de wereld van techniek fantastische uitdagingen biedt. De leerlingen, afkomstig vanuit alle basisscholen binnen de Gemeente Tubbergen en klas 1 en 2 van het Canisius Tubbergen, vulden ter voorbereiding een opdracht in waarbij ook de ouders werken betrokken. Tijdens het bedrijfsbezoek zelf werd gewerkt aan de hand van een lesbrief opgesteld door Zikke. Leerlingen toonden zich ontzettend enthousiast. Ze ervaarden de sfeer van bedrijven waar ze normaal niet zomaar binnen kunnen kijken. Bij enkele bedrijven konden ook direct de handen uit de mouwen. Zo werd bij Oude Wesselink Kozijnen ter plekke een deel van een kozijn gemaakt, bij Bouwmetaal mochten de kids zelf een fluitje maken en bij Bouwbedrijf Steggink konden de kinderen laten zien hoe snel ze een spijker in een stuk hout konden slaan.

Ook de ondernemers reageerden positief. Doordat de leerlingen op eigen initiatief en na schooltijd kwamen, waren het vooral kinderen met oprechte interesse. Speciale dank gaat uit naar de bedrijven die de deuren drie weken op verschillende middagen hebben opengesteld: Albo Deuren, Bouwmetaal, Bouwbedrijf Steggink, Loohuis Communicatie & IT, Loohuis Installatietechniek, Oude Wesselink Kozijnen, Steggink Infra, PR8 Architecten en Rabobank Noord en West Twente.

BGT Techniekdagen
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-