Coronavirus

SOWECO/EXTEND begeleidt nieuwe Nederlanders naar werk

Publicatiedatum: 
12 nov 2018
De gemeente Tubbergen en SOWECO/EXTEND hebben een overeenkomst gesloten om inwoners van Tubbergen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ontwikkelen en te begeleiden naar (regulier) werk. SOWECO/EXTEND begeleidt onder andere een aantal statushouders. Het doel is om deze nieuwe Nederlanders werknemersvaardigheden aan te leren, werkritme te laten opdoen en structureel naar betaald werk te brengen.

Rawad is een statushouder die in Albergen woont. In zijn thuisland was hij schilder en stucadoor. Hij wilde in Nederland graag weer in dit vak aan het werk. In samenspraak met de gemeente Tubbergen heeft hij de basisopleiding schilderen gevolgd bij de schilders sCOOL in Hengelo. Tijdens deze opleiding had hij een werkervaringsplek bij Wissink Schilders en Spuiters in Albergen. Na het behalen van zijn schilders diploma kreeg hij een betaalde baan bij dit bedrijf. Op dit moment doorloopt de broer van Rawad eenzelfde traject. Ook hij krijgt, na het behalen van zijn diploma, een betaalde baan bij Wissink.

De motivatie en het doorzettingsvermogen van Rawad en Achraf zorgden er, in combinatie met de inspanningen van Wissink Schilders en Spuiters en SOWECO/EXTEND, voor dat ze zover zijn gekomen. De broers waren bereid om een behoorlijke periode werkzaamheden uit te voeren waarmee ze minder affiniteit hebben. Dit was nodig om de werknemersvaardigheden aan te leren die in Nederland een vereiste zijn.

Er is hier sprake van een win-win-win situatie. Wissink heeft twee nieuwe, zeer  gemotiveerde medewerkers. De gemeente Tubbergen heeft lagere uitkeringslasten en de broers hebben een betaalde baan en zien hun toekomst zonnig tegemoet.

Foto Rawad Sleiman
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-