Coronavirus

Schouders eronder en samen weer verder

Publicatiedatum: 
16 apr 2018
Vrijdag 18 augustus 2017 is letterlijk een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het familiebedrijf Tasche Staalbouw, Trappen en Bouwmechanisatie in Albergen-Fleringen. Op die dag brandde de hal waarin de trappen geproduceerd werden, volledig uit.

De manier waarop de drie broers en ook hun vader met de brand omgingen, is kenmerkend voor hen. Wat gebeurd is, is gebeurd. Terugkijken heeft geen zin, we moeten verder. Schouders eronder met elkaar en aan de slag om de productie zo snel mogelijk operationeel te krijgen.

Een deel van een bestaande bedrijfsruimte werd binnen de kortste keren klaar gemaakt voor de productie van de trappen. De brand, hoe verschrikkelijk ook, zorgde voor saamhorigheid binnen het bedrijf. Nog datzelfde weekend gingen medewerkers aan de slag om het een en ander gereed te krijgen.

Ook gingen de broers meteen met de gemeente om tafel. De samenwerking tussen beiden werd als prettig ervaren. “Als gemeente denken we graag vanaf het begin mee. Dit voorkomt onnodige vertraging en mogelijk frustratie in het proces”, aldus wethouder Roy de Witte. Ook de broers Frank, Coen en Martin Tasche zijn positief over deze aanpak. “Er zijn afspraken gemaakt en deze zijn allemaal nagekomen. Op heel korte termijn is de vergunning voor de nieuwbouw geregeld en hier zijn we heel positief over. Het ging super goed en snel en we zijn 100% tevreden”, zo geeft Frank aan.

Ook het traject rondom de nieuwbouw bij Staalbouw is naar tevredenheid verlopen. De broers Tasche zien ook de meerwaarde van de bedrijfsconsulent. “Zij is goed bereikbaar en kent de collega’s in het gemeentehuis. Dit maakt dat de lijnen kort zijn en er snel gereageerd wordt. De gemeente staat tussen de ondernemers en denkt positief mee. We moeten het met elkaar doen."

Tasche 1
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-


Tasche 2
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-