Coronavirus

ROVA bekijkt de inhoud van uw pmd-container

Publicatiedatum: 
28 jan 2020

De afgelopen periode heeft de gemeente Tubbergen uitvoerig gecommuniceerd over het scheiden van pmd (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons). Om te controleren of de kwaliteit van inzameling voldoet, gaat ROVA nu de inhoud van de pmd-containers beoordelen. Hiervoor stuurt ROVA een voorloper mee tijdens de inzamelroute. De voorloper bekijkt steekproefsgewijs de inhoud van containers. Mocht tijdens de controle blijken dat de pmd-container onjuiste inhoud bevat, dan wordt de container op dat moment niet geleegd. De container wordt dan voorzien van een hangkaart.

Op de hangkaart staat beschreven waarom uw container niet is geleegd. Als u de vervuiling uit uw pmd-container haalt, komt ROVA uw container op een later moment alsnog legen. Op de hangkaart staat aangegeven op welk moment u uw container opnieuw aan de straat kunt zetten. Deze leging vindt tot uiterlijk een week na de reguliere inzameldag plaats.

Waarom wordt de inhoud van uw container bekeken?
Door de inhoud van de pmd-containers te beoordelen, neemt de gemeente Tubbergen een volgende stap om samen met inwoners de kwaliteit van grondstoffen zoals pmd te verbeteren. Nog regelmatig belandt afval tussen de ingezamelde grondstoffen. Dat afval zorgt voor vervuiling, waardoor grondstoffen niets meer waard zijn en niet kunnen worden gerecycled. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, ook loopt de gemeente op deze manier opbrengsten mis voor grondstoffen en moet het extra kosten maken voor het verbranden van afval.

Samen maken we van afval weer grondstof
Een echte Terugwinnaar zorgt ervoor dat er geen afval tussen de grondstoffen komt, zodat die grondstoffen weer gebruikt kunnen worden voor het maken van nieuwe producten. Oud glas wordt bijvoorbeeld weer nieuw glas en groente-, fruit- en tuinafval (gft) kan omgezet worden tot nieuwe duurzame producten, zoals groen gas en compost. Je ziet het: ons afval bevat veel waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Die grondstoffen kunnen we echter alleen terugwinnen als het afval goed wordt gescheiden. Help je mee? Kijk voor meer informatie op www.terugwinnaars.nl.

Terugwinnaars Tubbergen
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-