Coronavirus

Pilot meiden en techniek Canisius

Publicatiedatum: 
22 feb 2018

Overheid, ondernemers en onderwijs werken in de gemeente Tubbergen samen om het werken in de technische sector meer onder de aandacht te brengen bij meiden van het VMBO. Op dinsdag 19 december mocht een groep van zes leerlingen aan de slag bij Hams Interieurbouw in Tubbergen. Zij kregen een concreet houtproject om een middag aan te werken, waarbij ze over diverse verbindingen leerden.

Eigenaar Frank Hams vindt het een belangrijk initiatief: “De jeugd moet kunnen ervaren hoe het interieurbouwvak in elkaar zit voordat ze er een keuze voor kunnen maken. Wij hechten daar veel waarde aan. Naast het VMBO hebben we ook regelmatig stagiairs van het ROC.” Wethouder Roy de Witte is eveneens enthousiast. “Vanuit de ondernemers en het onderwijs merk ik een sterke drive om deze pilot te organiseren. Ondernemers willen graag kennis delen en leerlingen willen graag weten hoe het vak in elkaar steekt. Dan is zo’n praktijkdag geweldig. Ik hoorde van decaan Herman Braakhuis dat inmiddels al vier meiden een technoprofiel hebben gekozen, dus er zit duidelijk een stijgende lijn in”, aldus de Witte. De andere deelnemende bedrijven zijn Loohuis nstallatietechniek in Fleringen, Bouwmetaal in Tubbergen en Het Werkatelier in Hezingen. Pilot ‘Meiden en techniek’ Bij meiden van het VMBO van Canisius wordt het werken in de technische sector de komende tijd wat meer onder de aandacht gebracht. Vanuit het 3xO overleg (Overheid, Ondernemers en Onderwijs) van de gemeente Tubbergen is het idee naar voren gekomen om hiervoor een pilot te starten. Namens de gemeente zijn wethouder Roy de Witte en Bianca Menderink de kartrekkers. Voor Canisius is dat decaan Herman Braakhuis.

Evaluatie
Op 6 februari gaan er weer meiden in groepjes naar de bedrijven toe. Jaarlijks gaat Canisius evalueren hoe de bedrijven de pilot hebben ervaren en uiteraard mogen ook de meiden hun mening geven. Aan de cijfers zal te zien zijn of het aantal meiden dat kiest voor een technisch(breed) profiel stijgt. Na drie jaar wordt de eindbalans opgemaakt. Dan zal blijken hoe effectief de pilot is geweest.

Meiden en techniek Canisius
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-